Използва ли се темата "Пеевски" за лична изгода, а не да се търси справедливост?

2044
Използва ли се темата "Пеевски" за лична изгода, а не да се търси справедливост?
Снимка: БГНЕС

Премиерът Борисов изказа една абсолютна лъжа – че Иво Христов е бил част от телевизия на Делян Пеевски. Това беше изключително глупаво отклонение на удара, коментира журналистката Мира Баджева новата "война" между премиер и президент.

Борисов каза, че се е объркал, че BBT е била на Манджуков, не на Пеевски, оправда премиера Георги Харизанов, който от няколко години се изявява като анализатор, след като беше директор в "Напоителни системи" и беше жестоко пребит с тръби по времето на кабинета "Орешарски". Мира Баджева обаче не се съгласи, че Борисов всъщност го е направил.

Борисов: Радев да сезира прокуратурата, ако има данни за мой бизнес с Пеевски

Министър-председателят Бойко Борисов призова президента Румен Радев да сезира прокуратурата и други институции по своя преценка, ако ...

Харизанов, обаче, обърна внимание, че началникът на кабинета на президента Иво Христов няма допуск до класифицирана информация. Той си пожела този „оголен нерв” да бъде засегнат по-сериозно и да стане ясно, че излиза далеч извън България. Това щяло да си проличи, ако Христов подаде искане за допуск до класифицирана информация.

Борисов влезе в обяснителен режим, а президентът използва вдигнатата топка за атака. Не мисля обаче, че това ще е нещо трайно, защото те показаха характер на мъжкари и ще продължат да си работят добре, както си и казват, убедена е Баджева. Харизанов не се съгласи – според него този конфликт ще се задълбочи и няма как да се направим, че разговорът за Делян Пеевски се е състоял и защо много политици реагират като ужилени, когато бъдат замесени с него. Хора, които разполагат с много повече информация, имат причини да са изнервени заради Пеевски, но ние като общество трябва да знаем защо и институциите да отговорят, обясни тезата си пред Нова телевизия Харизанов. Той добави и, че този пример е показателен, защото хората не вярват на институциите и даде и друг пример – с "Юлен" и кой е истинският собственик, след като БНБ, която трябва да знае, не казва.

Баджева видя и фарс в цялата ситуация, тъй като в изявлението за случилото се Пеевски засегнал и името на Иво Прокопиев. Сега очаквам и той да каже нещо, например да прехвърли вината на Цеко Минев, той също да каже нещо, очерта евентуалното бъдеще журналистката.

Депутатски позиции

Радев контраатакува Борисов на тема "Пеевски"

Президентът Румен Радев определи за "груба манипулация" думите на премиера Бойко Борисов, че началникът на президентския кабинет Иво Хр...

Някак дойде малко в повече човек в такава позиция да задава въпроси към министър-председателя, коментира депутатът от ГЕРБ, бивш кмет на Пловдив и бивша знакова фигура на СДС Спас Гърневски. Той видя "незавършеност" на Румен Радев що се отнася до политиката, защото бил част от армията дълги години. Нивото на държавата трябва да е друго - не с махленски приказки.

Червеният народен представител и бивш журналист от "Дума" Александър Симов пък смята, че въпросът не е приключен. Президентът добре постави темата - как стана така, че Пеевски е по-силен и по-мощен, добави Симов, без да коментира дали е редно да има такива престрелки само заради конкретни ситуации, а не по принцип.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика