X
 
 

Ясен Тодоров: Г-н Цацаров ще влезе с летящ старт на поста в КПКОНПИ

1080 7
Ясен Тодоров: Г-н Цацаров ще влезе с летящ старт на поста в КПКОНПИ
Снимка: БГНЕС
"В крайна сметка работата на тази комисия е превенция и пресичане на корупцията. Г-н Цацаров има голям опит. Освен това той е наясно с работата на КПКОНПИ. Ако бъде избран на този пост, г-н Цацаров ще влезе с летящ старт." Това каза бившият член на Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров в интервю за bTV по повод предложението Сотир Цацаров да заеме поста председател на антикорупционния орган. 

Според Тодоров номинацията на Сотир Цацаров е изключително подходяща: "Тя е оценка за работата на прокуратурата и главния прокурор през последните 7 години. Радвам се, че българският парламент е оценил работата ни."

Цацаров: В указа на Радев за Гешев няма мотиви

Предлагам да гласуваме дали да се открие нова процедура по избор на главен прокурор, или настоящата да продължи. Това каза главният про...

"Състезание ще има при всички случаи. За момента има двама кандидати. Така, че ще има сблъсък на идеи", каза още Тодоров и допълни, че не вижда нищо притеснително в процедурата.

Теоритично, Сотир Цацаров може да подаде оставка преди президентът Румен Радев да подпише указ за утвърждаването на Иван Гешев като главен прокурор. Това заяви депутатът от "Атака" Явор Нотев, който подкрепя кандидатурата на Цацаров. И изрази убеденост, че Радев ще подпише указа за назначаването на Иван Гешев. Нотев категорично подкрепи пред Нова телевизия Цацаров и не видя той да е "тандем" с Иван Гешев.

Пред БНТ обаче беше изказано мнение от юриста Атанас Славов, че КПКОНПИ работи доста скандално и запорира имущество по неясни критерии, дори след като има съдебни решения за противното, а след това следват дела в Европа и засегнати осъждат държавата заради нарушение на човешките права т.е. плащат данъкоплатците. За кои промени в Закона за противодействие на съдебната власт става въпрос и кой ги предложи - припомнете си в този материал! А как Христо Бисеров не беше засегнат от тези промени - обзор в този материал плюс оправданието на правосъдния материал Данаил Кирилов в този материал!

Припомняме, че на 19 ноември ГЕРБ и "Обединени патриоти" предлагат Сотир Цацаров за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Създаването на икономическа стабилност и среда, освободена от корупция, привлича инвеститори, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, с което и мотивира предложението на управляващите.

Сотир Цацаров формално отговаря на условията за шеф на КПКОНПИ

Няма официално постъпило нито едно предложение за шеф на КПКОНПИ - Сотир Цацаров формално отговаря на условията за поста. Това каза нар...

На 6 ноември парламентът прие процедурни правила за избор на председател и членове на Антикорупционния орган. Антикорупционният закон гласи, че Комисията е колективен орган, който се състои от петима членове - председател, заместник-председател и трима други членове. За председател на Комисията се избира български гражданин с високи професионални и нравствени качества, който има висше юридическо образование и най-малко 10 години юридически стаж.

Процедурните правила предвиждат предложенията за кандидати и председател на КПКОНПИ да се правят от народни представители и да се внасят в писмена форма чрез деловодството но на Народното събрание до Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 14-дневен срок.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Този господин от дясно според мен не може да лети. Летящ старт, може да направи някой различен от Карлсон, който знаете къде живее и как лети.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Прочетено : "всяка държава си има своята мафиа ... само в България мафията си има държава !" ПО СХЕМАТА НА ДИКТАТОРА ОТ БАНКЯ:, тази Копърка ще бъде новото чираче на ГЕРБ !
 • за работата на Българската Прокуратура при Сотир Цацаров 3 за работата на Българската Прокуратура при Сотир Цацаров преди 2 седмици Профил на трол?
  бори хората дето искат промяна...а сега ще "бори" корупцията: facebook.com/kontraprop/photos/pb.237095436642085.-2207520000.0./1018066081878346/?type=3&theater
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  единствено към цацаров, баце се държи унизително-уважително. Защо е тъй, те си знаят, ние само се догаждаме. Та, след като башбабаитът на републико наша здравей, се мазни на цацата-над него небе, правете му сметка колко насериозно се е взел
  : 0 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  за Цацаров мога да потвърдя ,че "наши" фирми като Лукойл и други слагат в джипа му подаръци, за да поддържат неговата "независимост"
  : 1 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  И обикновенно след назначаващата БКП-ГЕРБ-КЛИЗМА има яко посиране от назначения! Вече повече от 15 години!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  От как БОКо се самообяви за пИдал, партийните назнаавания от БКП-ГЕРБ стават с КЛИЗМА, а не с "летящ старт"! Това Ясния-гъз-папир го знае най-добре!
Последно в Актуално