Жельо Бойчев не даде конкретни примери за корупция при ГЕРБ

2653
Жельо Бойчев не даде конкретни примери за корупция при ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Примери за корупция колкото искаш, работата на правителството дава такава възможност. Ще преценим най-подходящото време. Така червеният депутат Жельо Желев коментира темата със заявката за подготвян вот на недоверие спрямо третото правителство на Бойко Борисов, без да обели и дума за конкретни нови примери под марката „Кумгейт”.

Тепърва ще показваме как се управлява държавата и ще даваме примери. Сега примери за корупция и шуробаджанащина се събират и обработват в централата на партията, уточни Бойчев на настоятелните въпроси на Нова телевизия за конкретни нови примери за нередности.

Очаквано - нито ГЕРБ, нито БСП се борят с шуробаджанащината

Гръмките мерки, които двете най-големи партии - ГЕРБ и БСП, обещаха срещу шуробаджанащината навръх скандала с роднините и съучениците н...

Жельо Бойчев уточни, че предстоят разговори в рамките на самия парламент – както в парламентарната група на БСП, така и в търсене на подкрепа сред другите партии.

Мога да дам безброй примери в обратната посока, отвърна депутатът на БСП за списъка с "фалшиви новини" на БСП, представен вчера (29 октомври) от ГЕРБ. Попитан за изказване на колегата му Румен Гечев, че ще ни отнемат европредседателството, Бойчев отговори с припомняния за нередни обществени поръчки за и покрай председателството.

Относно изказванията и твърденията за режим на тока, Бойчев се върна към ограничаването на износа за ток през зимата на тази година. И премина в атака – колко разработки и колко арестувани има за контрабанда? Правителството на ГЕРБ е много далеч от събираемостта на правителства на БСП – събирали сме 6-6,2% от акциз през 2007-2008 година, сега сме под 5%, заяви народният представител, за когото „същото е и с ДДС-то”.

На въпрос относно конгреса на БСП и дали на него Корнелия Нинова получи жълт картон, Бойчев отвърна, че всеки един от приетите документи е приет без сериозна критика.

Здравният министър дал поръчки за 1,6 млн. лв. на зет си

Фирми, близки до министъра на здравеопазването проф. Николай Петров, са получили обществени поръчки за 1,6 млн. лева от Военномедицинск...

Каква алтернатива сме решава българския народ. Тя и Цецка Цачева беше безалтернативна, но сега Радев е президент. На българския гражданин му е писнало от корупционните схеми, които ГЕРБ въртят. Има други схеми, които тепърва ще излизат, но готвим вот на недоверие и не мога да ги обявя. Нашите вътрешно партийни проблеми са си наши, аз не се занимавам с техните, включи се и депутатът от БСП Кирил Добрев пред bTV.

За три години тяхната управленска мощ се разпредели така, че България е разделена не феодални владения. Днес по политики, разбиране, по философия ние сме коренно различни субекти политически. БСП няма шанс да участва в управлението на страната, ако е втора политическа сила, добави Добрев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика