Жельо Бойчев: Политическият дневен ред се поставя от БСП

1556
Жельо Бойчев: Политическият дневен ред се поставя от БСП
Снимка: БГНЕС

Политическият дневен ред се поставя от БСП поради липсата на готовност у управляващите за законодателна инициатива. Законодателната инициатива е нашата. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев.

По думите му мнозинството няма да приеме много от предложенията на левицата, въпреки че много от тях не са политически - като закона за жестомимичния език, но важното е, че темите биват поставяни на дневен ред. Като важна такава тема той посочи Закона за храните.

Жельо Бойчев заговори за цензуриране на опозицията

Възразяваме срещу опита да бъде цензуриране на предложенията на опозицията, те не стигат до пленарна зала, не се включват в дневния ред...

Бойчев подчерта, че левицата е провела срещи с браншовите организации, които са дали реалната ситуация по сектори и на тази база са стъпили предлаганите от левицата промени. „Предложението ни не се прие, започна обаче дебат и под натиска на разразилата се дискусия, ГЕРБ заявиха, че са подготвили техен законопроект. Тяхната тактика ще бъде: „Няма да приемаме предложенията на БСП, но за всяко тяхно предложение ще представяме свое“. Ако това доведе до промяна и до подкрепа за българските производители, не бихме възразили“, категоричен бе той.

Според него трябва да се промени политика към подкрепа на собствените производители. Той припомни, че и при промените в Закона за защита на конкуренцията, които са балансирали отношенията между малките и големите производители, и търговските вериги отново е имало сплашване с повишаване на цени и дефицит на стоки, но това не се е случило. „Защитата на българските производители и на българското е една от големите теми в политиката на БСП оттук нататък и няма да се откажем от нея“, подчерта той.

Бойчев заяви, че не вижда силно място в това правителство. „Беше ни предоставен в края на лятото вариант на управленска програма. Някакви добри намерения и целеполагане на няколко стотин мерки. Това показва, че нямат нито приоритети, нито яснота как да решат нито един от проблемите на българите. Колкото по-бързо си отиде това правителство, толкова по-добре за страната ни“, каза още той.

На въпрос дали БСП ще подкрепи искания вот на недоверие Бойчев отговори: „Ще ползваме вота на недоверие като един от най-сериозните инструменти на една опозиция. Обсъждането на такъв въпрос е политическо решение, което се взима от най-високите органи в нашата партия и ПГ. Предстои да бъде обсъждано“. По думите му вотът е първа стъпка, после трябва да се покаже алтернативата по всеки един от проблемите в страната. „Очевидно е, че БСП е опозиция и алтернатива на сегашното управление. Трябва да спечелим доверието на българските граждани, че България може да има един друг път на развитие“, подчерта зам.-председателят на ПГ на левицата.

Георги Гергов: БСП не може да бъде партия от един човек

"БСП не може да бъде партия от един човек. Ние си елиминирахме лидерите на върха. Скандалът си вирееше много от рано в БСП, още с идван...

На въпрос за ВСС Бойчев заяви, че БСП не участва в договорки и затова е направила 6 предложения, за да има реален избор между кадри с безупречен професионален опит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика