Йордан Цонев: Резолюцията е петно върху българския политически живот

4418
Йордан Цонев: Резолюцията е петно върху българския политически живот
Снимка: БГНЕС

Тази резолюция е петно върху българския политически живот, директно пренасяне на предизборната кампания в Европа. Това заяви Йордан Цонев от ДПС в предаването "Панорама" на БНТ. За ДПС бил по-важен докладът по върховенството на закона, не само защото бил официален документ, но и защото бил обективен - сочел както напредъка, така и недостатъците.

"А в резолюцията, първо, като я погледнем, тя е много лошо съставена. Тя е некохерентно съставена. Резолюцията категорично пренася българския политически предизборен спор на европейски терен с всичките му грозни страни и всичките му негативи. Докладът посочи проблемите със съдебната система, с корупцията, всичко, за което хората протестират", каза още Цонев.

Йордан Цонев извади на светло отдавна ясното - че може да има коалиция ГЕРБ и ДПС

Възможно е около една програма да влезем в следващия парламент с други партии, но не и националисти. Акцентът е, че България има нужда ...

По отношение на гласуването на депутатите от ДПС в ЕП той поясни, че в т. 15 от резолюцията бил целият фундамент на ДПС за права и свободи. Те предложили да отпадне текстът за ОМО "Илинден", но той не отпаднал. Затова всички либерални евродепутати гласували "за", а тези от ДПС - "въздържал се".

"Всички млади хора искат да останат в страната си, ДПС подкрепя този протест", каза Цонев по отношение на протестите в България. На въпрос от водещия дали това е особена ирония, Цонев отговори: "Не е никаква ирония, но не подкрепяме десните, представени от Христо Иванов".

"Кръгът "Капитал", чието прокси е Христо Иванов, ребрандират едно и също политическо образувание. Обвиняват ДПС, че участва във властта с ГЕРБ задкулисно. Знаете ли, че ГЕРБ при създаването си е инженерен продукт на Иван Кръстев и Прокопиев? Във всички правителства на ГЕРБ те имат министри", каза Цонев и посочи Дянков и Трайчо Трайков.

"Тези, които имат задкулисна власт с ГЕРБ, обвиняват ДПС, че има задкулисна власт. В съдебната власт ДПС няма абсолютно никакво  влияние", подчерта Цонев.

По думите му Христо Иванов оглавява протест срещу собствената си реформа. Иванов имал влияние в съдебната система чрез Лозан Панов, а ДПС нямало никакво влияние там.

Истинското лице на тази партия са руските зависимости и корупционните интереси и схеми

"Председателят на една политическа сила би трябвало да бъде със достатъчно широки компетенции, правомощия и респективно да е информира...

На въпрос, свързан с "крилата" в ДПС Цонев посочи: "Крилото на Местан беше ампутирано и ако се появат други, ще бъдат ампутирани и те. Имаме свобода на изразяване, но тези, които нарушават политиката, не могат да съществуват в ДПС".

Според Йордан Цонев акцията в Росенец била политическа и имала за цел да бъде забелязан един политически проект. "Дори да е имало строителни нарушения в Росенец, такива има на много места", каза още Цонев.

 

 

 

Лютви Местан: ДПС е всичко друго, но не и пронатовска, проевропейска партия

"Не само доклада на ЕК, доклад на САЩ също показа, че корупцията в страната е ендемична, но България е уникална страна - има ендемична ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика