Йотова успокои: Не сме единствените със спрени еврофондове

14249
Йотова успокои: Не сме единствените със спрени еврофондове
Снимка: БГНЕС

България не е единствената държава със спрени еврофондове. Това съобщи евродепутатът от ПЕС Илияна Йотова в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. Тя обясни, че Европейската комисия ще завърши 2014 година с 31 милиарда евро дефицит. Това са неразплатени програми за държавите – членки. "България не е единствена със спрени пари. И не става дума само за нарушения, а за липса на пари", каза Йотова.

Евродепутатът коментира и вътрешните сътресения в БСП. Според нея, нито един опит в последните 25 години социалистическата партия да бъде разрушена отвътре не е успявал досега. Йотова оспори и твърдението на Ангел Найденов, че БСП може само в управлението да помогне на хората в България и го попита защо смята така. Според нея БСП трябва да бъде сериозен коректив на управлението като опозиция. Илияна Йотова призна, че в началото е била по-скоро "За" споразумение с ГЕРБ, но вече е категорична, че БСП е избрала правилната позиция да остане в опозиция.

БСП ще е конструктивна опозиция, обеща Илияна Йотова

БСП ще е конструктивна опозиция. "Червените" депутати ще подкрепят всички разумни решения на мнозинството и ще ходят на работа в Парлам...

"Има сговор между четирите партии да се крепи управлението, но не се виждат националните приоритети. Така всички, включително и хората на Борисов, се губят”, каза още Йотова. Тя определи като "голяма новина" отлюспването на двама депутати от ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика