Йотова забрави как Радев помогна за внушението, че коронавирусът е манипулация, подкрепи ДПС

7360
Йотова забрави как Радев помогна за внушението, че коронавирусът е манипулация, подкрепи ДПС
Снимка: БГНЕС

С резерви съм към подобен пиар, защото от ваксините имат нужда първо хората, които работят на първа линия. Оттам-нататък това е много лично решение – няма никаква структурирана кампания от страна на Министерския съвет, на Народното събрание, както направиха всички европейски държави. Това заяви вицепремиерът Илияна Йотова.

Според нея, в България коронакризата така и не се управляваше – във всички аспекти. Попитана конкретно относно президента и неговите действия, отговорът ѝ беше как Румен Радев бил обвиняван, че много бил говорел и че е недопустимо той да разбира, че влизаме в извънредно положение от медиите. Когато ѝ беше припомнено как Радев буквално се опълчи на първите мерки с празненствата на Шипка – Честит празник на всички, които не се поддават на манипулацията и ще се качат на Шипка, Йотова отговори, че президентът бил последователен.

3300 кандидати за антикризисно подпомагане още не са получили парите си

"От днес трябва да заработи мярката, която е за оборотен оборот в Националната агенция по приходите. Това е иновационна мярка, по която...

"Експериментите се правят на гърба на здравната система, което е още по-тревожно", каза вицепрезидентът пред Нова телевизия, след като заяви, че първо били директно на гърба на гражданите. Йотова настоя и, че България единствена в Европа не направила оценка на реакцията при първата вълна на коронавируса, не е имало дебат в парламента какво е работило и какво не е работило.

"В момента мерките се контролират от нещо като контролна кула на летището", посочи Йотова и добави: "Някакси министър-председателят бяга", не коментира, получава се вакуум.

"Най-големият проблем на българина не е, че ще бъде заразен, а че няма да бъде лекуван", каза вицепрезидентът. Според нея, имало места в България, от които не може да се обадиш на телефон 112, защото нямало мобилна клетка.

Дали е безопасно или не да се проведат избори ще го кажат учените, обобщи Йотова. Няма партия, която да не е готова за избори, подчерта вицепрезидентът и не пожела да коментира "нероден Петко" във връзка с нови формирования, например "Отровното трио". "Президентът е президент на Република България и няма никакво намерение да прави политически проекти и да оглавява алтернатива", заяви тя. Според нея, избирателите са си "насочени" и без Румен Радев да ги насочва за кого да гласуват. А за включването на Ердоган на конференцията на ДПС Йотова го видя като вътрешен за ДПС въпрос. Припомняме, че Ердоган де факто обяви на тази конференция как Бойко Борисов му е приятел, но в тон, който остави съмнения какъв точно приятел – равнопоставен или не точно. Йотова обаче подчерта, че работила дълго време с ДПС и че движението било много важно за политиката в България.

България сред петте страни с най-голям спад в производството в ЕС

България е сред първите пет страни от Европейския съюз с най-голям спад на промишленото производство спрямо миналата година. Средно за ...

Същевременно Йотова отрече, че Радев направил и "най-малкото движение" срещу БСП. Имало обаче много усилия да се прекара разделителна линия между президента и БСП.

Европа не беше готова за коронавируса – ми то светът не беше готов. Но при първите тежки случаи в Италия през февруари, европейската бюрокрация се занимаваше с други неща, които считаше за по-важни. А много държави не помогнаха на Италия, след като си говорим постоянно за солидарност, обобщи Йотова. Тя смята и, че ако имаше по-високо доверие в управлението, мерките срещу коронавируса ще се приемат повече. "Следващият министър-председател, първото нещо, което трябва да направи, е да облече бялата престилка", каза вицепрезидентът. Тя подкрепи българската позиция за Северна Македония, но разкритикува правителството, че 7 месеца не я обяснило на ЕС и ни е поставило в изолация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика