Калфин: АБВ ще търси по-широко съгласие, после ще говори за кандидат-президент

480
Калфин: АБВ ще търси по-широко съгласие, после ще говори за кандидат-президент
Снимка: БГНЕС

АБВ ще търси по-широко съгласие и тогава ще говори за кандидатура за президент. Това заяви пред журналисти заместник-председателят на партията и бивш социален министър Ивайло Калфин.

Не е редно да предпоставяме кандидатурите, особено тогава, когато говорим с партньори, добави той.

АБВ окончателно вън от властта

АБВ окончателно скъса с управлението. Решение за това взе Националната конференция на партията, като потвърди зададения през седмицата ...

Калфин посочи, че на днешната национална конференция на АБВ не се обсъжда кандидатура за държавен глава. Президентските избори са следващата битка, иначе целта на АБВ е да бъде траен и значим фактор в политиката, което означава да присъства във всички органи на управлението, заяви вицепремиерът и социален министър в оставка, който се оттегли, след като АБВ излезе от управлението.

 Относно коментара на председателя на "Движение 21" Татяна Дончева, че ако Георги Първанов се кандидатира отново за президент, "се изнасилва" Конституцията, Калфин каза, че Дончева има образен език, но той не би използвал тези думи. Конституцията е с много ясен текст, ако за някой е неясен, има начин как да си го изясни - като пита Конституционния съд, добави той.

По повод на излизането от властта Ивайло Калфин заяви, че решението на АБВ е да бъде опозиционна партия, което не означава, че депутатите на партията ще гласуват против всяко решение, внесено от управляващите. Когато идват добри решения следва да бъдат подкрепени, смята той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com