Калфин: Левицата има шанс на президентските избори

531
Калфин: Левицата има шанс на президентските избори
Снимка: БГНЕС

Левицата има шанс на тези избори, но този шанс ще бъде реализиран, само ако тя е достатъчно консолидирана и има убедителни кандидатури. Ако това не стане, ме е страх, че избирателите ще накажат много тежко всеки един.

Това заяви зам.-председателят на ПП АБВ и бивш социален министър Ивайло Калфин.

ДСБ иска среща с Бойко Борисов - за да се реши ще продължат ли пазарлъците в НС

ДСБ, Гражданският съвет на Реформаторския блок, НПСД и БЗНС официално поискаха среща с премиера Бойко Борисов. На евентуалната среща ще...

На въпрос дали ще има обща кандидатура между АБВ и БСП за президентските избори Калфин отговори, че са длъжни да намерят такъв начин и то не заради личното си его, но това означава лидерите да започнат да си говорят, малко да се успокои тонът и да спрат тези нападки, които са до голяма степен и безпочвени. „Виждаме очаквания за сближаване с БСП. Очаквания има и след промяната в ръководството на БСП и след излизането на АБВ от управлението, което за много хора беше проблемно. За съжаление чух и първата публична изява на новото ръководство на БСП по време на дебата по освобождаването ми, където не можах да чуя много нови нюанси”, коментира Калфин пред Bulgaria On Air.

„С БСП под ръководството на Миков нямаше никакъв диалог, той го отказваше публично – не един път бяха отправяни покани”, допълни той. По думите му промяната на конгреса на БСП е показала , че тази политика не е добра и не води до никъде. Калфин посочи, че очакванията към новото ръководство има, но може би е нужно време за това езикът му да се промени,тъй като АБВ продължава да бъде да е основният враг - „Досега беше защо сте в управлението, сега – защо сте излезли от управлението”.

„АБВ е сравнително малка, но доста консолидирана партия. Може да имаме различни мнения, да спорим, но в крайна сметка действаме заедно”, каза още Калфин. „Решението да се оттеглим от политиката беше на партията, не беше лично. Решението ми да изляза от парламента е лично, понеже виждам, че работи достатъчно добре парламентарната група. Единствената жена влезе на мое място – Мариана Тодорова, така че е хубаво да я запазим. Аз мога да бъда полезен и без да бъда народен представител”, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика