Калфин не обещава коледни добавки към пенсиите

3743
Калфин не обещава коледни добавки към пенсиите
Снимка: БГНЕС

От възможностите на бюджета зависи дали ще има коледни добавки към пенсиите. Това каза Ивайло Калфин, министър на труда и социалната политика в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

Калфин изрази надежда да има коледни добавки към пенсиите.

Може да се работи за идването на повече тунизийски студенти в България

В Тунис България може да намери място на уважаван, търсен и ценен партньор. Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната п...

„Има разбиране в правителството, че са необходими коледни и великденски добавки. Това е една от мерките, които предприемаме с хората с много ниски пенсии. Надявам се тази година бюджетът да има възможност декември месец да го направим”, заяви той и посочи, че имат готовност.

Министърът припомни, че според законодателството в момента за общата категория на труд мъжете се пенсионират на 63 години и 8 месеца, а жените на 60 години и 8 месеца.

„Има едно плавно нарастване на възрастта в следващите 20 години, докато стигне до 65 години. Това надали ще се усети”, смята той.

По думите му, пенсиите за осигурителен стаж и възраст зависят от продължителността на стажа и вноската, която е правена. „Колкото по-рано се е пенсионирал един човек с тези промени през последните 25 години в България, толкова по-ниска му е пенсията. Част от промените, които правим е този проблем да се решава”, каза още Калфин.

Калфин се надява да си останем непривлекателна за бежанците държава

Надявам се да не станем страна привлекателна и интересна за голям поток от бежанци. Това заяви във Варна вицепремиерът и министър на тр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика