Калфин: Няма да се допуска политическо и лобистко влияние върху ВСС

3207
Калфин: Няма да се допуска политическо и лобистко влияние върху ВСС
Снимка: БГНЕС

Няма да се допуска политическо и лобистко влияние върху членовете на ВСС. Това каза зам.-председателят на ПП АБВ Ивайло Калфин по време на пресконференция на тема: „Оценка на участието на ПП АБВ в управлението на страната”.

Пресконференцията се провежда след заседание на Националния съвет на партията.

Яне Янев признал, че той е пратил SMS-а на Борисов

Лидерът на РЗС и бивш кандидат за кмет на община Сандански Яне Янев е човекът, изпратил SMS-а до премиера Бойко Борисов, заради който в...

"Националният ни съвет прие един много важен политически документ, който е оценка на досегашната работа на правителството и на участието на АБВ в управлението й е мост за това какво според нас трябва да бъде основно занапред, какво предстои и какво очакваме от другите политически сили", заяви Калфин, като уточни, че текстът на документа всеки момент ще бъда качен на интернет страницата на партията, предаде Фокус.

"В него припомняме, че в това правителство коалицията е съставена, защото на последните парламентарни избори избирателят изпрати 8 парламентарни групи в парламента и няма ясно отчетливо, идейно мнозинство. Така че, вариантът да има правителство и това правителство да работи предполагаше съставяне на широка коалиция, която ние създадохме по най-добрия пример на страните от ЕС на основа на ясно политическа декларация, която стана основа на политическата програма", заяви Калфин.

Той допълни, че в политическата декларация много ясно са изразени всички въпроси, които събират заедно това правителство. "Така че въпросът, който се поставя и нашият критерий за оценка на правителството, е това какво се е изпълнило и какво не се е изпълнило от тези ангажименти, които са приети", посочи Калфин. По думите му, по отношение на съдебната реформа в документа е записано, че няма да се допуска политическо или лобистко влияние върху членовете на ВСС.

"Това обяснява поведението на АБВ по отношение на промените в Конституцията, когато ние не бяхме съгласни политическата квота да бъде над професионалната прокурорска част и не обяснява решенията на Радан Кънев и Христо Иванов да напуснат правителството, след като те са се подписали в тази политическа декларация преди това, в която пише, че няма да се позволява политическо влияние върху тази институция ", коментира Калфин. "Така че за нас този документ продължава да бъде важен и той определя отношението ни към управлението ", каза още той.

Съдия от Етичната комисия към ВСС: Възхищавам се на това, което Лозан Панов направи

След SMS комуникацията, която беше осветлена от председателя на ВКС Лозан Панов по време на заседанието на Висшия съдебен съвет вчера, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика