Калфин от Брюксел: Не трябва да се подаваме на паниката

1701
Калфин от Брюксел: Не трябва да се подаваме на паниката
Снимка: БГНЕС

Целта на терористите е да създадат уплаха и паника в града. Не трябва да се подаваме на това.

Това каза вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин в Брюксел, където е на заседание на Групата на високо равнище по собствените ресурси в европейския бюджет, ръководена от бившия италиански премиер Марио Монти, съобщиха от МТСП.

„В момента съм в Брюксел. Намирам се в сградата на Европейския парламент на заседание на групата Монти, в която участвам. Преди това дойдох с градския транспорт до парламента, като се оказва, че съм минал доста близо до мястото, където са станали атентатите и то съвсем по времето, когато са станали първите от тях. Когато пристигах в сградата на парламента все още нямаше информация. Тя се появи допълнително. Все още съм в сградата, защото заседанието не е приключило, но виждам, че хората започнаха да се придвижват по улиците. Целият град е блокиран.

Това, което се случва в момента, очевидно е отговор от страна на терористите на натиска върху терористичните организации, включително и на скорошните акции в Брюксел.

Целта на терористите е да създадат уплаха и паника в града. Не трябва да се подаваме на това. При всички случаи институции вече работят в режим на кризисна ситуация. Хората са информирани. Мерките за сигурност трябва не само да се усилят, но и да се усилят трайно. Всички ние обаче трябва да приемем, че никоя страна не е защитена от тероризма. Сега като граждани трябва да дадем предимство на сигурността, за да могат службите да се справят с терористите“, заяви Калфин.

МВнР осигурява подслон на българските граждани, блокирани в Брюксел

МВнР уведомява, че по указание на премиера Бойко Борисов и съгласно заповед на външния министър Даниел Митов, задграничните представите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика