Калоян Методиев: Йотова да подаде оставка! Незабавно! Няма сто дни - веднага!

12111
Калоян Методиев: Йотова да подаде оставка! Незабавно! Няма сто дни - веднага!
Снимка: Архив

Бившият началник кабинет на Корнелия Нинова Калян Методиев настоя за оставката на вицепрезидента Илияна Йотова. Това става ясно от негов пост в социалната мрежа "Фейсбук".

Методиев започва поста си с въпроса какво работи българският вицепрезидент? Според него най-краткият отговор е: нищо. По думите му обаче "ако човек разгледа случващото се около настоящия вицепрезидент - може да се хване за главата".

"Веднага след като се заклеха за втори мандат, още през зимата, започна открита атака срещу трудно съставения и редовно избран кабинет на ПП, БСП, ДБ и ИТН: “Нямате сто дни“. И започна едно непрестанно рутене на правителството на демократичния консенсус с интервюта, плювни, интриги. Ако си затворим очите - този вербален преврат може да мине за посочване на грешки и някаква непремерена намеса, изпускане на нерви, надскачане на правомощия. Направеното от вицепрезидента Йотова преди няколко дни обаче вече не позволява да се затварят очи. Тя поиска оставката на лидер на легитимна политическа партия – Корнелия Нинова. Точно така – действащ вицепрезидент иска оставка на партиен лидер. И от космоса да го погледнете, и от дъното на морето - това е абсолютна намеса в партийната система и нарушаване на Конституцията. Тази жена не може повече да е вицепрезидент. Миналата събота тя участва открито във вътрешнопартиен преврат, който обаче не успя. Сега е редно да си подаде оставката и да напусне президентството. Незабавно! Няма сто дни – веднага!", призовава Методиев.

Според него нарушенията на Конституцията са й станали навик, като бившият началник на кабинета на Нинова изброява сваляне на кабинет, участие във вътрешнопартиен преврат, нарушение на принципа за неутралност на президентската институция.

Според него Йотова работи „клатене на държавата“. И ако един чужд наблюдател гледа отстрани вероятно би си казал поклащайки глава: „Българите си плащат, за да ги клатят. Как е възможно!“

"Най-скъпо платеният безработен в държавата взима петцифрена заплата, охрани, коли, персонал, постоянни командировки….., за да руши държавността! Да привиква превратаджии от целия спектър, да сваля доверие от правителство, да иска оставки на политически организации, да интригантства по медиите", ядосва се Калоян Методиев. 

Той посочва, че явно вицепрезидентът не е на нивото на Блага Димитрова, за да прояви достойнство и да се оттегли и според него Йотова и групата около нея "няма да мирясат". 

Целият пост на Методиев - вижте ТУК. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика