Калоян Паргов: Искаме да видим кои са ценностите на АБВ

11818
Калоян Паргов: Искаме да видим кои са ценностите на АБВ

"Искаме да видим кои са ценностите на АБВ". Това каза лидерът на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов. Той коментира партията, създадена от президента Георги Първанов, по повод бъдещите партньорства на социалистите с други партии и движения от лявото пространство за предстоящите местни избори. Председателят на организацията на столичните социалисти говори пред журналисти след подписване на договор за партньорство с "Модерна България".

"Процесите в АБВ са много интересни. Съзирам еволюция в тази партия от онази протегната ръка през януари до днес, коментира Калоян Паргов. - Странна беше позицията на АБВ по отношение на заема, такава беше после позицията и на нейния лидер, който се разграничи от позицията на партията по този заем. След това дойде оставката му, която по-късно беше приета. Сега чакаме конгреса на АБВ, за да видим консолидирната й позиция. Ние не се обединяваме с личности, а с политики и ценности. АБВ участва в четворна коалиция, на която ние сме опозиция и сме видимо несъгласни с тази политика на управляващите. Сега искаме да видим кои са ценностите на АБВ. Нека да изчакаме избора на председател, да видим кой ще бъде той, каква линия ще начертае, какъв път ще поеме... Изказването на Румен Петков го приемаме като по-смекчена позиция от онази - ултимативна през януари".

Ние сме млади и менискуси не късаме. Затова нямаме нужда от патерица

"Ние сме млади и менискуси не късаме. Затова нямаме нужда от патерица". Това заяви лидерът на Градския съвет на БСП в София Калоян Парг...

Калоян Паргов коментира и предстоящата предизборна кампания в София. "В едни избори никога нищо не е ясно, каза той. - Казах вече, че няма да има боксов мач, но ще има сблъсък на идеи, защото ние си имаме наша визия. Ще водим нашите политики, ще търсим подкрепата на массимален брой избиратели. Нервността, която усещам у сегашния кмет на ГЕРБ показва, че не всичко е предрешено в София за предстоящите избори. А тези нюанси в поведението са много важни в политиката, защото създават предпоставки за по-нестандартни решения. Предизборната кампания, която предстои, няма да е същата като от последните години. Сблъсък ляво-дясно с остри влизания с крошета и т н. не чакайте! Няма да правим цирк, ще правим политика".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика