Каракачанов: Да се направи график за разходка в парковете (СНИМКА)

6971
Каракачанов: Да се направи график за разходка в парковете (СНИМКА)
Снимка: БГНЕС

Проектите за закупуването на кораби или бронирани машини ще бъдат разплащани разсрочено, а няма парите да се дават на куп. Това заяви в предаването "Тази събота" по БТВ министърът на отбраната на България Красимир Каракачанов в отговор на предложението на лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Припомняме, че преди седмица левицата предложи за гласуване да се отделят средства от закупуването на кораби и бронирани машини и да се вложат в няколко основни мерки в помощ на гражданите.

"Ако си си направил труда да провериш какво си гласувал, нямаше да приказваш такива работи. Проектите не се плащат еднократно от бюджет, а - разсрочено във времето напред. За корабите срокът е 6 г., а за бронираните машини - 9 г.", обясни военният министър. Той посочи, че финансите ще започнат да се раздават тогава, когато има сключени договори. Към момента такива няма. По думите на Каракачанов, двата проекта са в заключителна фаза, но преговорите са спрели заради пандемията, защото няма как чуждестранните фирми да идват в България за провеждане на срещи. Но дори да бъде сключен договор към края на тази година парите няма да се плащат на куп, а на почти равни вноски.

Нинова: Г-н Каракачанов, тангото в политиката не буди естетическа наслада

Темата за родното производство и защита на българските храни отново стана актуална. За нас тя последователно е такава от 2016 г. Но дне...

"Дайте да вземем от полицията и войската, да обезоръжим хората, които трябва да се грижат за гражданите, за да може Нинова да се хареса на избирателите", заяви в ефир министърът на отбраната. Той поясни, че не е добре сделките да се отлагат, тъй като цените на корабите и машините ще бъде друга след време. Каракачанов даде пример със сделката за самолетите. "Ако ги бяхме купили по-рано, цената сега щеше да е друга. а и корабите, и бронираните машини ще се произвеждат в България. Това означава откриване на работни места в български предприятия", каза Красимира Каракачанов.

Той коментира и публикувана с него снимка пред градинката на Министерството на отбраната, като каза, че човекът, който стои до него, е от екипа му и те работят ежедневно заедно. "Той е седнала там за минута след интервю за БТВ", коментира темата и премиерът Бойко Борисов. Военният министър предложи да се въведе режим с график за разхождане по парковете. Той лично се разхождал по тротоарите около блока в квартала, в който живее. "За големите паркове може да се направи график - сутрин на разходка да излизат възрастни. Например, след като напазаруват. Най-рисковите и най-уязвими групи от хора би следвало да имат куража да потърпят още малко. След тях, могат да излизат майките с деца, а след обяд - хората, които се връщат от работа. И друг вариант за разходка е в планината", каза в заключение Каракачанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика