Каракачанов: Ще се търсят най-добрите условия за проектите за армията

1250
Каракачанов: Ще се търсят най-добрите условия за проектите за армията
Снимка: БГНЕС

Имаме намерение да постигнем възможно най-добрите условия при реализацията на проектите за модернизация на Българската армия. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов на заседанието на Комисията по отбрана в 44-то Народно събрание, което се проведе в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната.

По тази причина няма да се бърза при реализацията на проектите, за да се гарантират както максимално добри финансови условия, така и обществена подкрепа, посочи министърът, цитиран от БГНЕС.

От 25-26 г. не се оценява значението на армията ни, смята Каракачанов

Не смятам, че Българската армия не е в състояние да изпълнява своите конституционни задължения. Трудности има, но те са свързани с недо...

Заседанието беше с една основна точка - запознаване на членовете на комисията по отбрана от министъра на отбраната с целите, мерките и дейностите в изпълнение на основен приоритет „Отбрана“ от Програмата на правителството и състоянието и перспективите за изпълнение на проектите за модернизация.

Министър Каракачанов подчерта, че по проекта за придобиване на нов боен самолет ще се изчака както становището на временната анкетна комисия, така и решението на Народното събрание преди да се пристъпва към преговори. Той потвърди намерението на Министерството на отбраната българската военна индустрия да бъде максимално ангажирана по проектите за придобиване на нова бойна машина за Сухопътните войски и по проекта за модернизация на бойния флот.

Председателят на Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание Константин Попов подчерта, че при реализацията на тези проекти е необходимо политическото ръководство да се опира на военната експертиза и на Щаба на отбраната.

Присъстващите на заседанието се обединиха около тезата, че основен приоритет остава и личният състав на Българската армия. Министър Красимир Каракачанов подчерта, че сред намеренията на ръководството на министерството са и ремонт и поддръжка на съществуващата бойна техника, предприемане на мерки за подобряване на условията на работа във военните формирования, както и по-гъвкава социална политика.

Над 5 млн. лв. са изплатени допълнително на военните, охраняващи границата

Изплатените допълнителни възнаграждения на военнослужещите от Българската армия до 30 юни 2017 г. са в размер на 5 570 000 лева. Това...

Сред другите обсъждани теми на заседанието на комисията бяха киберзащитата и дейността на българските военнослужещи в охраната на външната граница на Европейския съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com