Каракачанов: След първия кръг разговори няма да се създаде мнозинство

18921
Каракачанов: След първия кръг разговори няма да се създаде мнозинство

Първият етап на преговорите между политическите партии, които ще бъдат представени в следващото Народно събрание, няма да доведе до съставяне на мнозинство. Това прогнозира Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт.

"Убеден съм, че тези разговори ще доведат до някакво изясняване на това кой какви приоритети вижда, но едва ли ще доведат до решение за съставяне на мнозинство в парламента и съставяне на бъдещо правителство. Като виждам ината, с който се тръгва към подобни разговори, съм убеден, че от първия кръг разговори няма да произтече съставяне на мнозинство и някаква яснота за правителство", заяви той пред БНР.

(Без)партийните шмугльовци!

Защо шмугльовци ли? Защото това са хора, които душа дават и всячески се борят да се шмугнат - думата е сочна! - в парламента. Защо (бе...

По думите му ако се тръгне към предсрочни избори, това ще окаже пагубен ефект върху икономиката.

"България има натрупани проблеми от десетилетия, свързани най-вече с огромната безработица, ниските доходи, фалиралото здравеопазване, огромната престъпност, в енергетиката, постоянно качващите се цени на тока, демографската криза, образованието и т.н. Това изисква една консолидация поне като воля на политическите партии, влезли в парламента. Ние от Патриотичния фронт предложихме всички партии да седнат на една маса и да обсъдят тези 6-7 основни приоритета, които седят като нерешени проблеми вече много години, да се набележат не само проблемите, но и да се извадят мерките, с които ще бъдат решавани. Чак тогава да се говори какво ще бъде правителството и кой ще бъде министър-председател, кои ще са министри и т.н.", коментира Каракачанов.

"Ако България ще се управлява по начина, по който досега се управляваше, ако корупцията не бъде ударена, ако продължат далаверите в митниците, ако продължи източването на парите за здравеопазване, ако продължат кражбите в енергетиката и проблемът с тези кражби се решава чрез вдигане цената на тока, ако не бъдат ударени монополите, ако не се вземат радикални мерки за борба с битовата престъпност, ние няма да участваме в такова правителство. Ако тези проблеми бъдат изведени  и бъдат набелязани мерки за решаването им, ще участваме", каза още той.

Красимир Каракачанов: При избор между Бареков и Доган ще изберем Бареков

Раздялата ни с ББЦ е въпрос на принцип. Преди три години инициирахме идея да направим широк патриотичен фронт. Тогава не се получи, но ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика