Карастоянова стартира с гаф на първата си пресконференция

20416
Карастоянова стартира с гаф на първата си пресконференция
Снимка: Преса

По-рано днес парламентът утвърди Полина Карастоянова за председател на комисията по култура и медии в парламента. При гласуването в зала кандидатурата беше подкрепена от 91 депутати, 19 бяха против, а 12 се въздържаха. Карастоянвоа бе подкрепена от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ, а БСП и "Атака" бяха "против". Разнородно гласува групата на БДЦ, а от ДПС с въздържал се гласува един единствен депутат.

Карастоянова даде брифинг, за да демонстрира, че знае имената на културтрегерите в България, както и на управляващите медиите. Оказа се обаче, че не знае как се казва генералният директор на Българското национално радио. И въпреки, че четеше от листче, тя "назначи" на директорския пост в БНР репортера на bTV Радослав Чолаков.

ПФ издига Поли Карастоянова за шеф на комисията по култура в НС

Парламентарната група на Патриотичния фронт реши да издигне кандидатурата на Полина Карастоянова* за председател на парламентарната ком...

Директорът на БНР се казва Радослав Янкулов, припомня агенция ПИК.

Иначе новият председател на парламентарната комисия по култура направи заявка парите за сектора да достигнат един процент от БВП през 2018 година. "Вярвам, че ще има политическо мнозинство, което да гарантира това увеличение", добави тя в кулоарите на Народното събрание.

Карастоянова още през идната седмица ще започне срещи с министъра на културата Вежди Рашидов, с генералните директори на БНТ, БНР, БТА, с председателя на СЕМ, с главни редактори на електронни и печатни медии, с председателя на Съюза на артистите в България, за да чуе проблемите и предложенията за решаването им, информира БТА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика