Кирил Домусчиев: Олигарсите пречат на чуждите инвестиции

16657
Кирил Домусчиев: Олигарсите пречат на чуждите инвестиции
Снимка: БГНЕС

"Олигарсите, които разпределят ресурсите пречат нормални инвеститори да дойдат в България. Трябват сериозни реформи. Няма среда за нормално правене на бизнес. Няма правов ред, потъпква се цялата конкуренция", заяви Кирил Домусчиев председател на КРИБ в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Специално в КРИБ няма олигархични структури. Познавам едрия бизнес в България. Неслучайно Цветан Василев не е бил член на КРИБ, нямало е и как да стане, но много активно работеше срещу нас. Ние страним от олигархията. Прозрачни сме. Немалка част от фирмите правещи БВП са наши членове. Ние не чакаме от държавната ясла да ни даде бизнес или да ни разпредели нещо" добави още той.

Любима практика в българския футбол е неморална и най-вече престъпна

Българският футбол принципно не се характеризира с къса памет, а феновете на играта помнят как се е развила среща на любим тим преди ...

"Изчезналите пари от КТБ ще ги плащаме всички ние. Вместо да възстановим щетите възможно най-бързо, нещата вървят  към всичко да бъде загубено и заметено. Всичко се прави за това българският народ да плати сметката", смята председателят на КРИБ.

Икономическото задкулисие не е взривено. Пратихме писма до премиера, президента и министъра на енергетиката за олигархията, която съществува в енергетиката.

Всички плащаме скъпия ток заради интересите на определени олигарси. С подкрепа на КРИБ се приеха поправки в Закона за енергетиката. Започна да се оказва натиск върху правителството. Ако правителството даде заден ход при шантажа на енергийните олигарси, които готвят протести чрез работниците си, КРИБ ще проведе контрапротест с много повече хора.

"Липсата на реформи в енергийния сектор също пречи на развитието ни. Този сектор може да се превърна в печеливш. Не мисля, че кабинетът ще се поддаде на шантажа на олигарсите. Радваме че България вече има коалиционна култура и не ни управлява една партия", каза Кирил Домусчиев.

Раждането на "новата" олигархия

Не е хубаво да лъжеш, защото на лъжата краката са къси. Тази поговорка я забравят всички нови „звезди” на българския иконом...

Той сподели, че преди година КРИБ открито е казала на Орешарски, че не може да работи с това правителство и е време да си ходят. В момента с  министър Лукарски те работят много добре, защото винаги реагира бързо и адекватно, а търси и консултации.

"Критикувахме министъра, че увеличиха с 2 души Надзорния съвет на НЗОК. 2/3 от средствата се осигуряват от бизнеса. Не сме съгласни просто да седим и да носим отговорност. Нашите представители си вършеха перфектно работата а в момента ролята ни е никаква" каза председателят на КРИБ.

"Надяваме се на среща с Ивайло Калфин и да постигнем разбирателство за пенсионната реформа. За сега нещата буксуват. Каквото и да предложим бе отхвърляно. Калфин, с подкрепата на синдикатите, решава еднолично какво е реформа. Увеличаването на социалните осигуровки е една от грешките. Срещнахме се с него, но не се получи нищо. Да се надяваме, че поне по определени точки ще отстъпи, което ще е ясен знак към инвеститорите" завърши Кирил Домусчиев.  

 

Деца, простете ни!

Простете на моето поколение, че в последния четвърт век не успя да изгради онази България, в която всички ние днес да живеем без срам, ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика