Кирил Петков: Ще подпишем коалиция с ДБ и ИБГНИ

4314
Кирил Петков: Ще подпишем коалиция с ДБ и ИБГНИ
Снимка: БГНЕС

Първите ни партньори са „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“. Там имаме най-изчистена теза за общо действие и смятаме даже да подпишем документ, който след изборите да се превърне в коалиция.

Това заяви лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в сутрешния блок на БТВ. 

Документът ще го наречем принципи на бъдещо управление, в които ще сложим всички важни за нас неща –да не се покачват данъците, смяна на главния прокурор, здраве и образование да са основни приоритети. Никой, който гласува за една от тези три партии, да не се чуди какво ще се случи след изборите. Да, ние, ще се явим под форма на коалиция, уточни Кирил Петков. 

Tрябва да покажем на българския народ, че вярваме, че следващото правителство ще бъде коалиционно, настоя Петков. 

„Имам позитивни комуникации с част от хората, например Мика Зайкова, която е истински човек от профсъюзите, който разбира работниците и с нея много си взаимодействаме като теми и разговори. Много бих се радвал хора като нея пак да са част от листите им, защото през тези мостове ще стане комуникацията. Другото, което е много важно, е егото на част от техните лидери да бъде понамалено. Засега няма да каним ИТН в предизборното ни споразумение“, категоричен бе Кирил Петков.

По думите му преди да седнат да говорят с ДПС те трябва да кажат, че „г-н Пеевски наистина е символ на корупцията“. „За ГЕРБ въпросът стои по същия начин, когато се каже да наистина тези язовири вместо да струват 630 млн. трябваше да струват 200 млн. и 400 млн. сме ги дали най-вероятно на едни наши хора. Тогава защо да не седнем да говорим с тях“, каза Петков.

За бъдещи министри, Петков каза, че много  би се радвал Министерството на правосъдието да се ръководи от министри на „Демократична България“, защото там има много капацитет за независима съдебна система. В социалната дейност много бих се радвал да е на „Изправи се БГ! Ние идваме“, те имат много силен ляв фокус върху социалните дейности“, посочи бившият служебен икономически министър. 

Според Кирил Петков транспортният министър би бил бизнесмен, чиято компания е една от най-добре оценените в България. 

„В един мечтан за мен свят, който мисля, че може да бъде реалистичен е 121 депутати в парламента, Румен Радев да си остане президент, а Лозан Панов много бих се радвал да го видя като главен прокурор“ добави Кирил Петков. 

За логото на „Продължаваме промяната“, Кирил Петков уточни, че в логото на „Продължаваме промяната“ има една мечта България да е мястото в Европа с най-доброто качество на живот. То не е само пари, а и запазване на природа, добро образование, здравеопазване. Трябва заедно да бутнем вратата, да отворим и да влезем“, обясни Кирил Петков.

Той допълни, че листите им за изборите са със страшно позитивни, успели, независими хора. „Те са със същия заряд като нас, вярвам все повече, че 30-те процента вот, които ги сложихме като цел са съвсем реални“, каза още Петков.

Във връзка с казуса с канадското гражданство, Петков посочи, че това е процедура, която обикновено трае между 4-8 месеца и кога тя ще издаде тази бележка е работа на административната служба на Канада. Вярвам, че като български гражданин съм направил всичко по силите ми да не бъда канадец след 21 април“, разясни бившият служебен министър на икономиката.

По думите му на 20 август е уведомен от канадските власти, че процедурата е завършена, а до 8 октомври ще даде бележката в Конституционния съд.

„За четири месеца спряхме пари на много хора. Предполагам, че в следващите 60 дни ще говорят и биха се надявали да се случат две неща - Конституционния съд да ми откаже и да го направи много бързо. Това би било страхотен кеф за тях. Когато встъпвах в длъжност като министър подписах декларация, че съм само български гражданин, защото вярвам, че точно на 21 април се отказах от канадското си гражданство“, аргументира се Кирил Петков. 

Петков, заяви, че не се чувства виновен, защото е направил всичко необходимо по казуса. 

Още: Румен Овчаров за Петков и Василев: Десни въдици за леви балъци

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика