Константин Тренчев може да се оттегли от КТ "Подкрепа"

17437
Константин Тренчев може да се оттегли от КТ "Подкрепа"
Снимка: БГНЕС

Лидерът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев обмисля много сериозно дали да не се оттегли от поста си. Синдикалистът споделил намерението си пред високопоставени държавни източници, като се мотивирал, че смята да се отдаде на научна дейност, твърди Агенция ПИК.

Според информацията Тренчев най-вероятно ще обяви решението си на 8 февруари. Тогава е 60-тата годишнина от създаването на КТ "Подкрепа".

КНСБ и КТ "Подкрепа" опипват почват за евентуални протести

Ръководствата на КНСБ и КТ "Подкрепа" ще обявят бъдещите си съвместни протестни действия след допитване до своите браншови и регионални...

Слуховете дотук гласят, че за поста на Тренчев има двама кандидати - заместник-председателят на структурата Димитър Манолов и шефа на КНСБ Пламен Димитров. Срещу Манолов обаче имало и опозиция - миньорските синдикати. В техните среди са готови да излязат с петиция, че са готови да се отделят в отделен синдикат, ако той овладее КТ "Подкрепа".

Не е изключено все пак Тренчев да остане на поста си, ако види, че може да се стигне до разцепление в КТ "Подкрепа".

През 2011 година Тренчев заяви, че се чувства разочарован и уморен след дългогодишната си синдикална дейност. Тези негови признания до последно държаха в напрежение съратниците му. Те умоляваха Тренчев да не се оттегля от поста си и да се кандидатира отново. Тогава, дали заради нежеланието си да оглавят синдиката, или заради предаността си към Тренчев, нямаше други кандидатури за поста. Така колебаещият се лидер на "Подкрепа" остана на поста си. Сега обаче шансовете Тренчев да се оттегли са доста по-високи отколкото преди четири години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика