Корнелия Нинова: Мисля, че ще победим на евроизборите

2358
Корнелия Нинова: Мисля, че ще победим на евроизборите
Снимка: БГНЕС

Всички ще носим отговорност след евроизборите за листата. Това каза в студиото на „Лице в лице” по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Всеки има право да използва преференция, ние сме за това хората да решават кой от листата да изберат”, добави Нинова. Тя заяви, че нямат страх от ГЕРБ в БСП и ще се явяват на предизборни дебати само по своя преценка, но ще имат и такъв с ГЕРБ.

Йончева: Борисов вади голямата бухалка, както през 90-те е вадил малката

"12 години сме член на ЕС и въобще не се доближаваме до ЕС. Борисов ни вкара в кюшето на ЕС и е на път да изкара България от Европа. За...

„Мисля, че ще победим на евроизборите, в листата има и опит, и младост - и двете са съчетани добре”, коментира лидерът на левицата.

Според нея няма как да се отделят вътрешнонационалните теми от европейските. „Няма как в европейски избори да не обсъждаме вътрешнонационални въпроси.

България е част от Европа, вътрешнонационалите политики са част от европейските политики и няма как да не обсъждаме корупция, след като Европа ни дава тежка оценка, че сме най-корумпираната държава. Няма как да не обсъждаме доходи, след като сме най-бедната. Няма как да не обсъждаме свобода на медиите и на словото, след тежките оценки. Нещата са свързани, евроизборите засягат и вътрешните проблеми а държавата”, каза Нинова.

Тя коментира и че е редно да се поиска оставката на Порожанов след скандала с еврокъщите, ако правителството иска да покаже последователност: „Той през цялото време на изграждане на модела за къщи за гости е бил или шеф на ДФ „Земеделие”, или министър на земеделието. Ако го направи, сигурно ще бъде последователен. Те искат оставки, дават се, но си остават с имотите. Ще има справедливост, ако парите се върнат на хората и ако делата приключат с осъдителни присъди, ще има справедливост. Сега те ги отстраняват с оставки, за да спасят положението, но няма признаване на проблема. Така те го заглушават”, обясни Корнелия Нинова.

Нинова: В България един човек управлява народа и неговите пари

Пълзяща диктатура на опозицията е безсмислица, но eдноличната власт в България е факт, защото един човек управлява народа и неговите па...

Тя коментира и еврофондовете. Те са предназначени, за да се догони стандартът на развитите страни. По думите на Корнелия Нинова, където и да се бръкне у нас, те са отишли в управляващата върхушка.

Тя сподели, че се надява Лаура Кьовеши да бъде избрана за европейски прокурор, защото харченето и корупцията с евросредства ще се следи от Европейската прокуратура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика