Корнелия Нинова: Никога не сме нападали първи президента

4203
Корнелия Нинова: Никога не сме нападали първи президента
Снимка: БГНЕС

"Никога не сме нападали първи президентът, но сме изненадани от това, което прави. Той поведе протестът, той създаде "Продължаваме промяната" и ги изтласка във властта, той каза гласувайте за новите партии. Вчера си позволи да каже "вие поставяте държавата в хаос" и нито една дума не каза за онези, които поставиха държавата в хаос. Няма да позволим никой да се подиграва с Българската социалистическа партия. Направихме грешки, но и всичко възможно да променим стария модел". Това заяви в "Панорама" по БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя се включи от Казанлък, защото утре започва традицинният събор на БСП на Бузлуджа.

"Отиваме на Бузлуджа с чувство за добре свършена работа, бяхме диалогични, събрахме на една маса колегите, които не си говореха седмици наред, предложихме 79 закона на НС, подходихме разумно и мъдро", допълни тя. 

Нинова: Радев е част от свалянето на кабинета, сега бърза да влезе във властта

Лидерът на БСП Корнелия Нинова атакува президента Румен Радев на няколко фронта, след като левицата върна третия мандат за съставяне на...

По думите ѝ през последната една година БСП се е променила - от партия, с която никой не е искал да разговаря, са се превърнали в единствената партия, която може да говори с всички. "И го направихме, водени от разбирането, че за България предстоят тежки месеци, за всяко семейство предстоят изпитания през зимата", каза Нинова.

Тя допълни, че се е създала изкуствена истерия да се върне веднага мандатът. Според нея, от левицата не са нарушили Конституцията и на милиметър. Миналата година са държали мандата 11 дни, с молби от всички страни да не се бърза с връщането. Сега е държан 10 дни. Нинова отчете, че комуникацията в коалицията не е била добра. Даде пример - научавали са от медиите за някои решения на "Продължаваме промяната", които не са били комуникирани с партньорите преди това.

Според Нинова депутатите в днешния ден заслужават поздравления, което рядко се случва. "Във вторник се постави въпроса за райския газ. Мобилизирахме всички сили да спрем продажбата му със закон. В петък е най-бързо приеманият закон. За два дни на две четения. Спасяването на децата и гарантирането на стабилност с председателя на КЕВР си струваха тия два дни, че задържаме мандата", каза Нинова.

Според нея е имало шанс за трети кабинет, но управленска коалиция е свършила най-главната задача, която си е поставила. "В началото си обещахме да изведем българския народ през зимните месеци, стабилизирахме икономиката, заделихме 22 млрд. лв. Това заслужава уважение", каза Нинова.

БСП върна третия мандат, Радев призова НС да реши казуса с КЕВР до края на седмицата

БСП официално върна на президента Румен Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. Това означава скорошно разпускане ...

Нинова каза още, че от левицата винаги са имали ясна позиция по водещи теми - Северна Македония, противопоставянето на гоненето на руските дипломати. Стабилизирана е икономиката, в условия на криза, осигурени са пари за социална политика. 22 млрд. лева социален бюджет е добро постижение, каза Нинова. "Призовавам да се подновят разговорите с "Газпром" за възобновяване на газовите доставките, казвам го от името на българската индустрия. Това е продиктувано единствено от българския национален интерес, от това, да работи икономиката и от интерес българският народ да седи на топло и на светло през зимата", заяви Нинова.

Нинова коментира и офертата за новите 8 F-16, за които според нея министрите са научили вчера на Министерски съвет. "В тези кризи, в тази безизвестност за зимните месеци е изключително неразумно да се договарят пари за нови 8 F-16. Това е абсурдно. Напуснахме Министерски съвет, в този момент България няма нужда от това. Идва тежка зима. Не е времето сега", категорична бе Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика