X
 
 

Корнелия Нинова: Със смяната на Нено Димов няма да се промени нищо

1333 4
Корнелия Нинова: Със смяната на Нено Димов няма да се промени нищо
Снимка: БГНЕС
"Със смяната на министър Нено Димов няма да се промени нищо. Спряганите имена за негов заместник са политически назначения на коалиционен партньор, за да се запази управлението. Борисов сменя гумите на автомобил, който не работи. Трябва да се смени моделът на управление." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за bTV.

По думите ѝ за 113 язовира не се знае чия е собствеността: "Моделът на управление е сбъркан. Сменят се само министри на коалиционните партньори, но не и на ГЕРБ. Отговорността, обаче е на премиера."

Нинова: Акцията в Перник е опит с локални мерки да се реши национална криза

Изслушахме информацията на службите, на министрите на вътрешни работи и на отбрана. За мен най-важният извод е, че в момента няма пряка...

Според Нинова "кризата с водата е огромен, ще изгърмят и други градове след Перник. За 10 години институциите спряха да работят. Цели системи гърмят една след друга. Задава се криза и в здравеопазването. Политиката не е търговия. Не може, за да си купиш личното спокойствие, да раздаваш пари и да отлагаш проблемите."

Тя напомни, че кметовете не са собственици на язовирите, а проблемът е именно там. Думите ѝ са по повод обвиненията, че бомбата с водната криза е заложена от кмет от нейната партия. Нинова допълни, че отношенията ѝ с кмета на Перник са добри. 

"51% от ВиК-та са на държавата. Продължават да прехвърлят отговорност, а тя е на управляващите. Целият мозъчен тръст от хидроинженери трябваше да е в Перник. Пълен хаос е. Така не се управлява", посочи още Нинова и допълни, че проблем с водата има и в градовете Шумен, Ботевград и Добрич, т.е. проблемът е национален.

Тя увери, че партията не се е отказала от вота на недоверие: "Той е заради кризата с водата в цялата страна и за замърсяването на околната среда. В този вот много важна част е темата с боклука, този който идва от третия свят. Вносът идва от третия свят, Горанов къде е? Проблемът е, че с отпуснатите пари не може да се реши проблемът. Започваме консултации в четвъртък и петък." 

Кой ще наследи Нено Димов - изплува нова кандидатура

Пазарлъците в управляващата коалиция кой да наследи Нено Димов на поста министър на околната среда и водите ще вървят до последния моме...

Нинова обърна внимание и на задаващата се криза в здравеопазването, където по думите ѝ нищо не се променя.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Даже и със смяната на Нинова нищо няма да се промени.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  мани я тая ...дори в партията и вече не и вярват...като клюкарка гледа случи се нещо и вика оставка избори...през година избори...мани бегай...
  : 0 !
 • АнонименВЕНСЕРЕМОС КАМАРАДИ 2 АнонименВЕНСЕРЕМОС КАМАРАДИ преди 2 седмици Профил на трол?
  ...НО АКО ИЗБЕРЕТЕ ДРУГАРИТЕ, ТЕ МНОГО БЪРЗО ЩЕ НАПРАВЯТ 3000ЛВ ЗА 1 ДЛ, 2600ЛВ МИН ЗАПЛАТА, А СРЕДНАТА 3 ДЛ, ЩЕ ФАЛИРАТ 15 БАНКИ, ЩЕ РАЗДАДАТ ПАРИТЕ НА СВОЙ ВЕРНИ ДРУГАРИ, ОСТАНАЛИТЕ МИЛИАРДИ ЩЕ ИЗПРАТЯТ НА СВОИТЕ РУСКИ ДРУГАРИ- ВЕЧЕ СМЕ ГО ВИЖДАЛИ- ПОБЕДА ДРУГАРИ!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  ДруГари от actualno.com , защо изтривате всички постове , неприятни за любимата ви партия БСП ? ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ , ЧЕ СМЕ АНОНИМНИ ??? Ще отговорите ли ?