X
 
 

Глас от "Стомана" – ВиК Перник щяло да фалира без предприятието

3224 4
Глас от "Стомана" – ВиК Перник щяло да фалира без предприятието
Снимка: iStock/Guliver
КНСБ и КТ "Подкрепа" поискаха с писмо до премиера Бойко Борисов "Стомана индъстри" да ползва 5-6 000 кубика вода аварийно, ако има замръзване на алтернативните водоизточници на предприятието. Това потвърди и членът на УС на компанията Антон Петров.

Язовир "Студена" стига и за "Стомана", ако не се губи 80% от водата, увери Петров. И беше категоричен, че ако не е "Стомана", ВиК-Перник ще фалира. "Ние плащаме редовно, а другите абонати – не. Когато "Стомана" плаща, защо да не ѝ дадем вода", каза Петров.

Повдигнаха обвинение на Нено Димов за умишлена безстопанственост на яз. Студена

Подалият оставка министър на околната среда и водите Нено Димов отива на съд заради водната криза в Перник, стана ясно от брифинг на пр...

Бяха инвестирани над 20 млн. лева за оправяне на водния цикъл на "Стомана" и за 10 години свалихме количеството вода - ползваме 650 000 кубика годишно, след като се ползваха 4,5-5 млн. кубика. Ползваме под 3% от водата на  Перник, увери Петров.

Антон Петров каза, че "всичко, което има на територията на "Стомана" като поточета", се ползва. И подчерта, че нито язовир "Пчелина", нито "Лобош" може да се ползват за водоизточници. По думите му, "Лобош" е на по-ниско като височина ниво и затова предприятието не може да бъде ползвано за водоизточник. А за какъв сигнал заради водата заговориха от "Стомана", припомнете си в този материал!

На изричен въпрос за "Пчелина", Петров отговори, че няма връзка. Имало преди години, но отговорността била на "Напоителни системи". Попитан дали се или ще се водят разговори, отговорът беше "дълга, трудна история". Петров изрази съмнение и, че това щяло да е най-доброто решение. А какъв скандал вървеше няколко месеца заради язовир "Пчелина" - припомнете си в тези материали!

Попитан дали ще има принудителен отпуск в "Стомана индъстри", Петров коментира, че се прави всичко възможно това да не се случва.

Синдикати искат от Борисов вода за „Стомана индъстри“ в Перник

Синдикатите от сектора на металургията настояват пернишката фирма „Стомана индъстри“ да получи разрешение да ползва около 6...

От 15:00 часа би следвало в Перник да има вода. Но по високите места на града вода не идва – заради налягането. А по ниските има оплаквания, че трябва да се точи много вода, докато потече топла вода. Оплакванията за чистотата на водата пък вече са редовни. Има и сигнали, че на някои места вода тече и след края на обявения режим, посочи БНТ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  ЧАСТНО ПРЕДПРИЯТИЕ СЕ ОПИТВА МАЙ ДА ИЗНУДВА ДЪРЖАВАТА? ЯВНО ЯКО СЕ Е ТОЧИЛО ОТТАМ НА АВАНТА, ЩОМ НЕ ИСКАТ ДА ПОЛЗВАТ СПЕЦИАЛНО ПОСТРОЕН С ПРОМИШЛЕНИ ЦЕЛИ ЯЗОВИР? АКО БЯХМЕ ЧИТАВИ ХОРА ЦЯЛ ПЕРНИК И ОКОЛНОСТИТЕ ЩЯХА ДА ИСКАТ СЪД ЗА СОБСТВЕНИКА НА СТОМАНА И ЗАТВАРЯНЕ НА ЧАСТНИЯ МУ ЗАВОД! ТЕЗИ ИСКАТ И ПОСЛЕДНАТА ВОДА НА ДЕЦАТА ИМ - СРАМ ЗА ПОДОБНИ СИНДИКАТИ!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Синдикатите ли управляват Стомана - Перник?? Да си монтират помпа за водата от язовир Лобош и да спрат с глупостите!
 • Ф16 2 Ф16 преди 1 седмица Профил на трол?
  да изградим едно дъщърно предприятие на ВиК Перник на планета Марс ! Ето в какво да се съсредоточим усилията си .
 • visione strategica europea a lungo termine per un'economia prospera, moderna, competitiva e climaticamente neutra 1 visione strategica europea a lungo termine per un'economia prospera, moderna, competitiva e climaticamente neutra преди 1 седмица Профил на трол?
  Без европейска , сиреч ЕС , перспектива , ние нямаме как да се справим с мисленето родено и/или обучено от вида шуробаджанащина . А да се позовем на планировките от времето на великият социализъм , тогава т.н. модерна българия , това ни вдъхновява правилните предпоставки и идеи ?