X
 
 

Костадинов: Български учители са заплашвани, за да бъдат накарани да отричат турското робство

11923 12
Костадинов: Български учители са заплашвани, за да бъдат накарани да отричат турското робство
Снимка: Facebook/Костадин Костадинов
Представители на партия "Възраждане", начело със своя председател Костадин Костадинов поискаха обяснение от министъра на образованието Красимир Вълчев, заради недоволство от новите учебни програми по история.

Лидерът на "Възраждане" алармира, че на семинари през годината, организирани от МОН,  са били поканени учители, които са обучавани по новите методи, които включват отричане на турското робство.

Ваня Кастрева: Терминът "съжителство" присъства и в действащите учебни програми

Цяла седмица скандалът "турско робство" превзе ежедневието на мнозина. Той тръгна като бурна вълна и премина много граници, като твърде...

По думите на Костадинов, те предвиждат една цялостна преоценка на българската история, в която нямало турско робство и хората доброволно са си давали децата на еничари.

Твърдяло се още, че по този начин хората са искали да осигурят социален просперитет на децата си или че "имали по 6-7 момчета и с едно повече или по-малко, все тая".

Имало и заплахи към учителите, които преподават, че е имало турско робство. Затова от "Възраждане" искат среща с просветния министър Красимир Вълчев дали това е политика на министерството или самосиндикални действия на обучителите, които са присъствали на обучителни семинари.

От "Възраждане" изпратили писмо до МОН миналата седмица, но не получили отговор. По думите на Костадин Костадинов министрите се чувстват като полубогове и богоизбрани.

Историци: Най-правилният термин е "османско владичество"

Терминът „съжителство“ не може да замени „владичество“ и нито един сериозен учен не е предлагал или мисли нещо ...

Той припомни, че от партията са изпратили подобно писмо до Министерство на външните работи и получили отговор, като през следващата седмица ще имат среща и с Външно министерство.

От "Възраждане" изчакаха министър Вълчев, който участваше в церемонията по избор на учител №1, за да търсят обяснение за действията на МОН.

В кратък разговор с Костадин Костадинов, министърът заяви, че в момента няма време да разговаря, но е съгласен на среща с представители на "Възраждане" през следващата седмица.

Симпатизантите на партията носеха плакати "МОН, за кого работите" и "Съд, оставка, затвор".

"Възраждане" алармира: Министерството на образованието обучава учители как да фалшифицират българската история*

На 6 и 7 април 2019 г. в София се провежда поредният кръг от обучения на учителите по история, организирани от Министерството на образо...

"Никой не трябва да пипа нашата история, никой!", настоя Костадин Костадинов и допълни, че гаврата с българската история е абсолютно недопустима и трябва да се криминализира.

Ако в Германия си позволиш да отричаш Холокоста, носиш наказателна отговорност. В България отричането на турското робство е право на мнение.

В системата на МОН цари страх. Хората няма към кого да се обърнат за помощ, освен към нас. Синдикатът на българските учители излезе " с голи гърди" да брани министъра.

Определено се вижда, че политиката провеждана от МОН не се диктува от България, а от фондация "Америка за България" , от чужди посолства и всякакви организации, които се месят в работата на българското образование" , добави още Костадинов.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 4 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Този кирлив комунист Костадинов пуска димки ! И в коя история пише това ? Комунистите положиха огромни усилия да фалшифицират българската история и успяха ! Пръкнаха се идиоти като този Костадинов ,които си искат историята на БКП да си остане история на България с всички комуняшки героични измислици ! Ние , българите, знаем къде ги сърби комунистите ! Това са кретени.....
 • Иван Налбантов 4.1 Иван Налбантов преди 9 месеца Профил на трол?
  И що си анонимен? Стига си се прикривал под "всички са комунисти" - само аз (анонимния)- не. И стига си обиждал останалите - не си нищо повече от всички нас. Не си ли БЪЛГАРИН?!? Не те ли интересува какво творят управляващите зад гърба ни и от наше име. Бяха публикувани достатъчно доказателства (страници от учебници за 7 клас), които показват тенденциите за промяна на нашата история. И н виж още ›› е намесвай комунисти, защото историята преди 20 век не е писана от тях. Невеж трол!
  : 8 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  4.1 , никога не съм писал ''всички комунисти'' ! Всички в сайта са анонимни и това е правилно ! Защо ? Помислете ! Ако това е истинското ви име , то сигурно сте чугунен комунист от Димитровград или тенекиен, от Карнобат или Бургас ! Нашата България е на това положение ЗАРАДИ БАНДИТСКАТА КЪРВАВА ПАРТИЯ БКП ! Изчакахте част от прехода , решихте , че глупавите българите са з виж още ›› абравили страшните ви престъпления и ...... хей ви пак , оперили уши , със сменено име , кандидати за всичко ! тИма ли в нашата страна социалисти ? Кьорав социалист няма ! Нито един ! Менте социалисти т.е. комунисти ! Петър Младенов - ......''....успокойте се , другари , БСП си е БКП ! Това е временно положение , Ленин го нарича ''революционен компромис'' т.е. нещо като НЭП-а в СССР ! За кратък период БКП ще се справи с враговете!'' Враговете сме ние българите ! Според вас , аз съм ''невеж трол '' ! ? Това е прогрес ! България има своя , истинска история, а не измислената от бкп- бсп !
  : 7 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  И кои ги заплашва? Защото аз съм учител по история, чел сам история и когато прочета турско робство и знам че трябва да преподавам такива небивалици ми става грешно и смешно. Нито Турция е Османската империя, нито владичество е робство. Един роб не може да строй, търгува и патува.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Какъв учител си ти бе, я отбий в дясно и свали прозореца. От коментара ти личи лъжата.
  : 8 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Като за учител пишете доста неграмотно
  : 1 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Никой обучител не може да ме накара да преподавам неверни неща.Аз съм начален учител и винаги съм използвала израза турско робство. Не мисля, че мои колеги ще заменят турско робство с нещо друго.Иначе срам за нас като просветители.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  тоя агент съвсем изперка...на курито соло ташака...на енчев руснака ятака...
  : 11 !
 • маргарита 2.2 маргарита преди 9 месеца Профил на трол?
  Говориш глупости!Щом се разписваш всеки месец на ведомостта ,означава ,че си им удобен!Трябва да си най-големият ОЛИГОФРЕН ДА се правиш ,че ,не забелязваш ,какви напъни ОТ ВСИЧКИ НИВА се правят ,за да ни сервират в "приветлив вид": рязани, чалмдсани ,бръснати, шалваросани за султана/...НЕ СИ МРЪДВАТЕ МЪРЗЕЛИВИТЕ ДИРНИЦИ,както хубаво го правехте и организирахте,в едно с учениците... &quo виж още ›› t;за мангизи",с което им "намигвахте"/подсказахте/,каква е цената.Само на вас продажниците,заплатите се вдигаха 5 пъти за 3 мандата до тавана/без покриване на изисквания/.Е сега сте лесни,каквото и както кажат!Чакате ние - родителите да дебнем и търсим знаците на предателствата в програмите и учебниците,които разпространявате в училищата и по ,които ПОТУРЧВАТЕ И ОБЕЗОБРАЗЯВАТЕ НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА,под прикритие...МОН,нареди и точка! Вместо да извадите децата на площадите...тези умни,интелигентни, уникални,ученолюбиви български деца, жадни и отворени за знания, да научат ИСТИНАТА ЗА СЕБЕ СИ ,ЗА РОДА СИ ,ЗА това ,колко са важни и значими за света-БЪЛГАРСКИЯТ РОД с историческият си път и еволюция ,който са извървели дедите ни-НЕ ,искате да бъдат прости,глупави,извратени...ЗАТОВА ВИ БИЯТ И СА ПРАВИ !НЕКА ВИ БИЯТ ,ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ГО !!!БУМЕРАНГ СЕ КАЗВА !!!
  : 3 !
 • Енка Латакева 2.3 Енка Латакева преди 9 месеца Профил на трол?
  Г-жа, Вие ще да сте единствената бяла лястовица в съвременното ни начално образование! Моят син преди 5г като беше в трети клас връщайки се от училище ми каза, че госпожата (учителката им)им е казала, че е нямало ТУРСКО робство, а сме били живели тихо и мирно в Османската империя и затова било владичество (разбирай управление). Какво трябваше да направя? Може би да отида в училище и да и разбия фи виж още ›› зиономията?!? После това се повтаряше в 4, 5, 6, 7 и 8 клас. Мота да кажа, че съвременният учител не е будител - това е слабоволев нагаждач, който не се интересува от съдбата на България. Но, България е била и ще бъде, независимо от падението в което се намира сега! Родители, бъдете патриоти! Учете децата си да са горди, че са се родили на тази територия!
  : 7 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Никой обучител не може да ме накара да преподавам неверни неща. Аз съм начален учител и винаги съм употребявала израза турско робство .Това е истината и мисля, че никой учител не би заменил израза с нещо друго.Иначе срам за нас просветителите.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Говориш глупости!Щом се разписваш всеки месец на ведомостта ,означава ,че си им удобен!Трябва да си най-големият ОЛИГОФРЕН ДА се правиш ,че ,не забелязваш ,какви напъни ОТ ВСИЧКИ НИВА се правят ,за да ни сервират в "приветлив вид": рязани, чалмдсани ,бръснати, шалваросани за султана/...НЕ СИ МРЪДВАТЕ МЪРЗЕЛИВИТЕ ДИРНИЦИ,както хубаво го правехте и организирахте,в едно с учениците... &quo виж още ›› t;за мангизи",с което им "намигвахте"/подсказахте/,каква е цената.Само на вас продажниците,заплатите се вдигаха 5 пъти за 3 мандата до тавана/без покриване на изисквания/.Е сега сте лесни,каквото и както кажат!Чакате ние - родителите да дебнем и търсим знаците на предателствата в програмите и учебниците,които разпространявате в училищата и по ,които ПОТУРЧВАТЕ И ОБЕЗОБРАЗЯВАТЕ НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА,под прикритие...МОН,нареди и точка! Вместо да извадите децата на площадите...тези умни,интелигентни, уникални,ученолюбиви български деца, жадни и отворени за знания, да научат ИСТИНАТА ЗА СЕБЕ СИ ,ЗА РОДА СИ ,ЗА това ,колко са важни и значими за света-БЪЛГАРСКИЯТ РОД с историческият си път и еволюция ,който са извървели дедите ни-НЕ ,искате да бъдат прости,глупави,извратени...ЗАТОВА ВИ БИЯТ И СА ПРАВИ !НЕКА ВИ БИЯТ ,ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ГО !!!БУМЕРАНГ СЕ КАЗВА !!!
  : 3 !