X
 
 

МОН разчита учителите да не допускат отпадането на деца от клас

4070 2
МОН разчита учителите да не допускат отпадането на деца от клас
Снимка: БГНЕС
Разчитаме на учителите да възпитават децата ни и да не допускат отпадането им от системата на образованието. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на 22-рия Национален конкурс на синдиката на българските учители „Учител на годината 2019“, предаде агенция „Фокус“.

Най-много разтичаме на учителите за всички предизвикателства, пред които сме изправени. Това, което се случва в класната стая днес, ще е обществото утре“, посочи министърът. По думите му ако преди век, век и половина сме разчитали учителите да научат децата ни да смятат и пишат, то днес имаме много по-големи изисквания към тях. „Разчитаме на учителите да се справим с предизвикателството на децата, които напускат преждевременно образователната система“, уточни Вълчев и добави, че "разчитаме на учителите да възпитават децата ни".

Над 13 млн. лв. допълнително за транспортни разходи на учителите

Правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 13 116 112 лв. по бюджетите на общините за възстановяване на транспортните или...

Министър Красимир Вълчев

Той каза още, че за да бъде успешна мисията на образованието, трябва да има обединение. „Ние най-много разчитаме на учителите, затова трябва да инвестираме в тях. Ако имаме добри учители, ще имаме добри професионалисти във всички сфери. Не можем веднага да видим резултатите, но всички проучвания показват, че инвестициите в образованието са най-високо възвръщаеми. Вярваме в тези резултати, както предишните поколения са вярвали. Те не са били толкова грамотни, но са приемали образованието за ценност“, каза Красимир Вълчев.

Той благодари на Синдиката на българските учители, като отчете, че с него са реализирани редица значими проекти за образованието.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    А няма ли да раздадате вълшебни пръчки и биволски нерви на учителите, та да могат да оправят всички бакии на системата?
  • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    С една дума мачкаме учителите да не пишат двойки и да прехвърлят учениците от клас в клас на книга.
Последно в Актуално