Кумецът на Добрев: Купените апартаменти са на пазарни цени

3778
Кумецът на Добрев: Купените апартаменти са на пазарни цени
Снимка: БГНЕС

Изнесената в статията на сайта „Бивол” информация за цените на закупените имоти в кв. „Манастирски ливади” в София по отношение на мен и съпругата ми не отговаря на истината”. Това се казва в позиция на бившия зам.-кмет на Хасково Евгени Консулов, който е кумец на депутата Делян Добрев.

Преди това в публикация „Биволъ” съобщава, че майката на депутата Делян Добрев, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов са купували имоти ново строителство в столицата на цени около 270 евро на кв. м. Сделките са осъществени 2016 – 2018 г. Малко след тази информация депутатът Делян Добрев съобщи, че напуска парламента. „С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля - не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", се казва в позиция на Добрев.

Делян Добрев също подаде оставка - като депутат

Депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание. Той е взел...

Евгени Консулов също излезе с позиция по казуса.

„На 29 септември сме закупили отстъпено право на строеж, видно от публикуваната справка от Службата по вписванията и попълнената от мен Декларация за имущество и интереси за 2016г. Изнесените в статията цени се отнасят за това отстъпено право на строеж, а не за крайната цена на придобиване на имотите. След това е сключен договор за строителство, в който са посочени срокове и етапност на плащанията, след завършване на определените фази. Закупените апартаменти са маломерни, като чистата жилищна площ на единия е 61 кв.м., а на другия 48 кв.м. Сградата не е „луксозна” и дори към днешна дата няма изграден асфалтов път до нея. Общата договорена през 2016 г. и изплатена по банков път цена е 650 евро за кв.м., а не написаната 288-315 евро за кв.м. Заплатената цена е в пъти над „данъчната оценка“ на имотите, съгласно посоченото в нотариалните актове. Цената „на зелено” е пазарна за 2016 г. за квартал „Манастирски ливади”. Съгласно направена справка в сайтове за имоти дори и към днешна дата (април, 2019), въпреки поскъпването на цените спрямо 2016 г., могат да се закупят апартаменти в строеж в региона на цени от 484-650 евро на кв.м.”, се казва в позицията.

Консулов прилага и линкове към обяви, информира "Нова телевизия".

„Средствата за покупка на отстъпеното право на строеж са от спестявания и са налични още преди постъпването ми на работа в община Хасково (видно от попълнената от мен Декларация за имущество и интереси при постъпване на длъжност). Средствата за строителството са платени по банков път, разсрочено през период от две години.

Добрев смята, че ако американските централи работят на пълна мощност, токът за бизнеса ще е по-евтин

Т.нар. американски централи "Марица Изток" 1 и 3 работят на 50% от възможностите си. За сметка на това на енергийната борса се търгува ...

Фирмата, от която са закупени имотите никога не е развивала дейност в община Хасково, не е участвала в обществени поръчки и не е извършвала строителство”, се казва още в позицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика