Кунева: ДСБ най-вероятно ще подкрепят новото коалиционното споразумение

3711
Кунева: ДСБ най-вероятно ще подкрепят новото коалиционното споразумение
Снимка: БГНЕС

Председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева прогнозира, че ДСБ най-вероятно ще подкрепят  новото коалиционното споразумение.

"Една голяма част от хората, с които съм говорила, които са просто членове или симпатизанти на ДСБ - те виждат, че в управлението има потенциал. Така дават знак на едно друго разбиране в ДСБ, различно от това, което част от ръководството има или цялото им ръководство изразява", заяви Кунева, предаде БНР.

Тя добави, че ръководството на ДСБ е осъзнало, че това е било грешка и вероятно ще направят стъпки, за да може да коригират поведението си.

"Не става дума за нови приоритети или за неща, които са извън оформеното и подписано  споразумение, с което започнахме работата на правителството и на управляващото мнозинство",  обясни Кунева като подчерта, че в споразумението ще намерят място първоначално заложените политически приоритети, но ще има време и срокове  за изпълнение на реформите.

"И антикорупцията, и съдебната реформа бяха основата на т.нар. граждански стълб в програмата на "Движение България на гражданите"  - това стана много важна носеща конструкция на политическите закони", сподели Кунева.

По думите й антикорупционният закон е много важен и се подкрепя масово от хората, независимо към коя партия клонят пристрастията.

"Коалиция на по-амбициозните резултати е това, което искаме да провокираме с това споразумение", 
допълни Кунева.

Кунева спасява единството на Реформаторския блок на всяка цена

Единството на Реформаторския блок ще бъде запазено на всяка цена. Това заяви пред "Фокус" вицепремиерът и председател на ДБГ Меглена Ку...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика