X
 
 

Кунева: И тази пролет не се очаква решение за влизането ни в Шенген

И през тази пролетна сесия страните членки няма да вземат решение за присъединяване на България и Румъния към Шенген. Това каза по време на блиц контрол в Народното събрание вицепремиерът Меглена Кунева.

„Не искам да давам прекомерни надежди, защото само една страна да е против и не можем да изготвим включване, а за съжаление тези страни са най-малко 4-ри към момента“, поясни тя.

Кунева: Кабинетът реши да пише антикорупционен закон

Правителството взе решение за написването на антикорупционен закон. Информацията съобщи вицепремиерът по координация на европейските по...

В момента сигурността е част от най-важните задачи за държавата. „България охраняване 8% от външната граница на ЕС“, каза вицепремиерът, цитиран от агенция "Фокус".

По повод борбата с корупцията тя изрази надежда, че ще има бързина в резултатите в тази сфера. В допълнение Кунева обясни, че не са необходими законодателни промени и ще може да се пристъпи към работа.

В бюджета за тази година няма предвидени средства за председателството на България на ЕС. Това каза още вицепремиерът. ТЯ допълни, че остават още две години и половина до председателството на страната ни на ЕС.

"Това е една страхотна възможност за България“, каза вицепремиерът Кунева. По думите й това е възможност да скрепим нашия административен капацитет, защото председателството ще дойде и ще си отиде, но наученото ще остане. Страните, които са минали през това казват, че това което остава е в административния капацитет.

Меглена Кунева: ЕС дава 258 млн. евро за граничните региони между България и Румъния

ЕС дава 258 млн. евро за граничните региони между България и Румъния. Това са възможностите по новата трансгранична програма Interreg з...

Изготвен е проектен план и въпросник относно състоянието на администрацията, инфраструктурата, обществените поръчки и програмата на председателството.

 

 

 

Кунева поиска ЕС да не обвързва Шенген с мониторинга

Вицепремиерът по европейската политика Меглена Кунева днес отново призова страните от Шенген да приемат България и Румъния - като стъпк...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Амааа...АУУУ...кривоустатааа червена куковица...виж какво казва ръководителят на ПЕС-таварищ ГЕЙЧОсерГЕЙЧО по въпроса:...Стартира Националната кампания „България в Шенген. Време е!" Кампанията стартира с патриотичен видео клип на четири езика – български, английски, френски и немски. По време на събитието ще стартира и подписка – декларация за подкрепа на каузата България в Шенген. "Н виж още ›› ие не сме европейци втора ръка и никога не сме били. Българският народ е сред основоположниците на християнска Европа, на нейната духовност, култура и писменост, още от IX век. Приемането на България в Шенгенското пространство вече е въпрос на историческа и морална справедливост", се казва в текста на декларацията. Тя ще бъде отворена за подкрепа от всички, които искат да подкрепят идеята България да бъде равнопоставена с останалите европейски страни и да бъде присъединена към Шенгенското пространство.И СЕГА НА КОГО ДА ВЕЕЕЕЕЕРВАМЕ...??? На един ГЕЙ или на една КУКУВИЦА..????
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Какво евро ма тъпачко ? След като американците натиснаха своята марионетка ЕС и тя наложи санкции на Русия, тя пък наложи контра санкции на ЕС и американците си постигнаха целта ! Разбиха икономическите връзки между тях : рублата се свлече а сега и еврото я следва ! ? Според Bloomberg в 2016 год. паритет = равенство !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Националната банка на Швейцария взе решение да се откаже от твърдия курс 1.2 евро/франк и да остави франка свободен, без задължение да крепи еврото ! И курса на франка скочи с 30 % .
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Този Шенген си го наври в миризливата шунда, кукумявке !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  То и тази пролет нищо не се е променило в България. Все така политическата мафия стиска управлението и не дава глътка въздух на народа. За да ни приемат в Шенген, трябва разка промяна на политическата обстановка в България и ефективна правораздавателна система. Нищо такова не се случва и нищо не може да се промени.
 • + 1 + преди 4 години Профил на трол?
  Пръмова/ Кунева говори в стил миналото десетилетия и е забравила да забележи , че темата Шенген не вълнува никого. То тази година няма пари за извеждането на деца с увреждания от домовете , независимо след този огромен заем дето сега се тегли. Какво ще спечели ОБСЛУЖВАЩАТА ИКОНОМИКА на България вече навлизаща в 7 гОДИНА КРИЗА ИЛИ НИЩО В НАЙ ДОБРИЯТ СЛУЧЕЙ ? ОТГОВАРЯЙТЕ НА ВЪПРОСА Реформатори , о виж още ›› тговаряйте
Последно в Актуално