Къде местните избори ще бъдат фалшифицирани: Ексглавният секретар на МВР даде пример

6745
Къде местните избори ще бъдат фалшифицирани: Ексглавният секретар на МВР даде пример
Снимка: БГНЕС

При редовното правителство на "Продължаваме промяната" (ПП) не ми е искана оставката. На министър Стоянов му казах, че ще продължим да работим добре, ако не ме въвличат в политически и икономически схеми. Това заяви освободеният главен секретар на МВР Петър Тодоров, който директно хвърли обвинение, че смяната му се прави с цел местните избори в края на октомври - тоест изборна измама и фалшификация на изборите.

"Всичко е в името да бъде подчинено министерството за местните избори", каза Тодоров и добави, че не иска да бъде свързван със сегашното политическо ръководство на МВР.

Примерът на Тодоров за подмяна на изборите - Пловдив

СНИМКА: БГНЕС

Тодоров даде и пример – в Пловдив бил пратен директор, който нищо не знаел за ситуацията там и след седмица почнал да иска оставки на заместниците си, без да го познава. Ставало въпрос за смяна и възстановяване на "хора в етническите махали". По думите му, сега трябвало "да се гласува правилно" - при старите хора т.е. тези под негово ръководство контролираният вот в махалите бил 7-8%, а преди това – над 55%.

На директен въпрос на БНТ готви ли се фалшификация на вота в Пловдив, Тодоров не стигна дотам, а почна да обяснява как се назначават нови хора в МВР там, включително как щял да се назначи човек с много тежки обвинения за длъжностни нарушения, включително сексуален тормоз. Дисциплинарното производство срещу него приключва, но то ще бъде смачкано, каза Тодоров.

По думите му, случаят Пловдив щял да се повтори – той посочи и Бургас.

Пловдив: Истина или не?

Когато на Тодоров му беше напомнен случаят с обиска на популярна дискотека в Пловдив (МВР наказа шестима полицаи, но нито един началник), както и убийството в Цалапица като примери какво точно работи МВР в Града под тепетата, чийто досегашен състав той защитава, бившият главен секретар мина с обяснение, че грешки ставали, но друго било като е на политическа основа.

Още критики и неприемането им

Не приемам упрека на полицейските синдикати (СФСМВР), че не съм имал контакти с тях, продължи Тодоров след пореден въпрос. Той не прие и критиките за закриване на полицейски управления в малко населени места, но пък се похвали за работата за спиране на мигрантския натиск: Вътрешният министър: Главният секретар на МВР носи отговорност за смъртта на шестима полицаи

Знакови престъпления

СНИМКА: БГНЕС

За убийството на Алексей Петров - разследваме всички версии, включително политическо убийство, каза Тодоров. Не мога да отговоря категорично дали Петьо Еврото е жив - няма данни от Дубай "лице с тези данни" да е починало, каза ексглавният секретар на МВР.

Не си тръгвам от министерството обиден. За мен е болно, че се разгражда нещо, което е изградено и се изпълнява плана от един запис, който изтече: АУДИО: Пълен запис от Радостин Василев на заседанието на "Продължаваме промяната"

Според Тодоров, не било логично всеки нов вътрешен министър да си назначава главен секретар на МВР – тогава за каква приемственост се говорело.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Депутатите заседават извънредно

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика