Кънев се извини за "Бай Х*й": Съжалявам за израза, не за смисъла

5097
Кънев се извини за "Бай Х*й": Съжалявам за израза, не за смисъла
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Радан Кънев се извини за нецензурната реплика, която отправи по адрес на премиера Бойко Борисов тази сутрин в национален ефир.

Кънев използва социалните мрежи, за да се извини на зрителите, но не и към премиера. Повод за гнева реформатора беше петъчната среща, на която Борисов привика партиите в Министерския съвет по повод Изборния кодекс.

"Поднасям искрени извинения на зрителите на Нова ТВ и г-н Виктор Николаев (но само на тях) за използвания по неподходящо време в национален ефир нецензурен израз "байх*й" (пише се слято, според мен)", написа "синият" лидер.

Той уточни, че е израсъл през 90-те години и е дълбоко убеден, че на мутренско нахалство не бива да се отговаря с обръщение. "Но това не оправдава използването на нецензурни думи в сутрешния ефир, дори и като препратка към творчеството на Ицо Хазарта.

ДСБ в атака: Борисов показа мускули на слабите, унижава като през 90-те

Дали ще има предсрочни парламентарни избори не е наш проблем. Бойко Борисов каза, че ако загуби президентските избори, ще има предсроче...

Публикуваме цялото изявление на Радан Кънев:

"Поднасям искрени извинения на зрителите на Нова ТВ и г-н Виктор Николаев (но само на тях) за използвания по неподходящо време в национален ефир нецензурен израз "байхуй" (пише се слято, според мен).

Израсъл съм през 90-те години и съм дълбоко убеден от опит, че на мутренско нахалство не бива да се отговаря с обръщане на другата страна. Знам, че има момент, в който културните хора трябва да отговорят на удара с удар, на гаврата - с шамар, на рекета - със сила. В името на достойнството си, на семействата и децата си.

Но това не оправдава използването на нецензурни думи в сутрешния ефир, дори и като творческа препратка към творчеството на Ицо Хазарта. Все пак, пред децата си не винаги говорим това, което мислим. Съжалявам за израза, не и за смисъла."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика