Лазаров се защитава: Имам конкретни резултати, за Лясковец вина нямам

12081
Лазаров се защитава: Имам конкретни резултати, за Лясковец вина нямам
Снимка: БГНЕС

Постът ми на главен секретар на МВР не е самоцел, още повече, че са налице постигнатите резултати. Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира исканията за оставката му от трибуната в Народното събрание, предаде БГНЕС.

"Изговори се много за Лясковец и бяха извършени редица проверки. Факт е, че не бе установено нарушение на главния секретар на МВР", заяви Лазаров. Той отрече да има напрежение между него и министъра на вътрешните работи Веселин Вучков и даде пример с десетките успешни съвместни операции за борба с организираната престъпност и укриването на данъци.

По-рано днес точно заради операцията в Лясковец лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска оставката на Лазаров и в светлината на приетите промени в Закона за МВР. Симеонов беше подкрепен от лидера на ДСБ Радан Кънев. Освен оставката на Лазаров, бяха поискани оставките на шефа на ДАНС Владимир Писанчев, както и на председателя на ДАТО Цветан Китов.

Припомняме, че заради фиаското в Лясковец, при което загина командосът Емил Шарков, от МВР излязоха с тезата, че виновни са полицаи от ОД МВР Велико Търново. Беше уволнен полицай Радослав Георгиев, който се обърна към съда и Административният съд във Велико Търново го върна на работа.

Лазаров отклони въпроса за това, че е бил "прескочен" при съгласуването за използване на СРС-та при операция "Червеи". Главният секретар на МВР заяви, че няма информация по случая и че с него вече се е заела прокуратурата.

Лазаров съобщи, че през изминалото денонощие служители на 8-мо РПУ-София са задържали трима криминално проявени, които извършили въоръжен грабеж в магазин за хранителни стоки в столичния квартал Дружба. Сигналът за престъплението е подаден от гражданин около 0:30 часа, а след проведената операция на служителите на МВР е намерена и задигнатата каса с пари.

Кънев и Симеонов поискаха оставките на Лазаров и на Писанчев

Призив към Министерски съвет незабавно да започне процедура за отстраняването на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, председате...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com