Лондон увери Вигенин, че няма да има дискриминация на българите

20657
Лондон увери Вигенин, че няма да има дискриминация на българите
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин заяви, че по време на разговорите си в Лондон е получил уверения, че британските власти няма да предприемат дискриминационни мерки спрямо българи, предаде БНР.

Вигенин е изтъкнал пред своите домакини необходимостта да бъде активизиран политическия диалог и да се наблегне на положителното в двустранните отношения.

НПБ: Вигенин даде зелена светлина на еничарите в Скопие да ни репресират

На 12-ти януари (неделя), Националистическа Партия на България беше на посещение в Скопие, за да почете подвига и героичната смърт на...

По време преговорите е договорена и размяна на посещения, сред които е и предстоящата през март визита в Обединетото кралство на президента Росен Плевнелиев.

В замяна външният министър е получил уверения, че всякакви мерки на Лондон, които засягат българи, ще бъдат занапред съгласувани със София и срещу гражданите на страната няма да се проявява дискриминация.

„В общото изявление, което договорихме с външния министър Хейг, изрично е записано, че се признава приносът на българите за развитието на Великобритания и че всякакви мерки, свързани със свободата на движение на работещи няма да имат дискриминационен характер, а самата свобода на движение няма да бъде нарушена", каза Кристиан Вигенин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика