Лукарски иска Реформаторите да имат общ кандидат за президент

4003
Лукарски иска Реформаторите да имат общ кандидат за президент
Снимка: БГНЕС

Отправяме апел Реформаторският блок да излезе със свой единен кандидат за президентските избори. Това каза председателят на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски по време на пресконференция, която се проведе след редовно заседание на Националния съвет на Съюза на демократичните сили, на което са били анализирани резултатите от местните избори и представянето на СДС, като част от РБ, предаде „Фокус”.

Лукарски заяви, че след отличното представяне на СДС в рамките на РБ на местните избори, оттук нататък от партията започват да работят за президентските избори.

Исмаилов: И ДПС би подкрепило общ десен кандидат за президент

Това бяха първите избори за Реформаторския блок като коалиция и най-трудните заради силната вътрешна конкуренция, заяви пред БНР Корман...

„Отправяме апел към колегите в блока и скоро ще поставим това като въпрос на заседанията Реформаторския блок да излезе със свой единен кандидат за президент. Предлагаме на колегите от блока да започнем оттук насетне да обсъждаме механизми за избирането и издигането на този общ кандидат”, заяви Лукарски. „Нашето общо предложение е това да стане с вътрешни избори в рамките на симпатизантите на Реформаторския блок ”, допълни той.

Важно е да намерим механизма за избор на РБ за президент, допълни Лукарски.

Министър Лукарски уточни, че до момента от коалицията не са водили некакви разговори, дори и неофициални, за издигането на общ кандидат. „На днешния изпълнителен съвет решихме, че нашето становище като СДС е, че Реформаторският блок трябва да има общ кандидат. Не сме обсъждали дали да бъде партийна или надпартийна фигура, но е нормално да има няколко кандидатури. Може да има и партийни и непартийни кандидати, за нас е важно именно, защото ще има няколко кандидата, да намерим механизма на избора на съответния кандидат. Нашето предложение е избори в рамките на Реформаторския блок”, коментира министър Лукарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика