Лютви Местан си пожела схватка с Валери Симеонов

3040
Лютви Местан си пожела схватка с Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Имаше късмет, че се разминахме. Едно е да се закачаш с 80-годишна бабичка, друго е да се разберем като мъже. Така лидерът на ДОСТ Лютви Местан обясни какво е щяло да се случи, ако лично се срещнел с Валери Симеонов.

Самият Симеонов повтори, че се гордее с това, което стана на границата и с факта, че в секциите в Турция „Обединени патриоти” са успели да пратят по двама души, които да гледат кой къде попълва декларациите си за гласуване. Утрепахме ги, образно каза лидерът на НФСБ.

Според Местан ДОСТ е превърнат нарочно в „универсален враг” и затова всички незаконни действия са допустими. Той обясни, че ДОСТ иска касиране на изборите заради раздел 3 на Наказателния кодекс. Нарушено е правото за свободно влизане в родината на български граждани, както и правото да дадеш глас, настоя Местан пред Нова телевизия. Който образува или ръководи група, която цели лишаване на български граждани от политическа права, се лишава от свобода до 8 години, прочете чл. 169г от Наказателния кодекс Местан. За него решението на ЦИК за декларациите в Турция е въвеждане на образователен ценз, което е противоконституционно. Признанието на Валери Симеонов, че е прокарал това решение в ЦИК с помощта на ГЕРБ и БСП, поставя въпроса за организирана престъпна група. България, ако е правова държава, главният прокурор няма да чака някой да го сезира, допълни Местан. Държавата наблюдаваше безучастно това, което се случваше на границата – затова ще заведем дело в Страсбург, подчерта лидерът на ДОСТ. Той определи случилото се на границата като нов Възродителн процес и добави, че щял да сезира всички международни организации, включително НАТО.

Доган срещу Местан - кой печели по родните им места?

ДПС печели в родното село на Ахмед Доган – Дръндар. Това показва справка в протокола от гласуването от секционната избирателна ко...

Ще съдя всеки, който твърди, че съм продукт на Турция, продължи Местан. На него му беше припомнено, че официални турски държавни лица са агитирали за ДОСТ. Защо турският социален министър агитираше за ДОСТна този въпрос Местан отговори, че Аснар агитирал за Иван Костов, но пък каза и, че Турция продължава да е кемалистка, а не е султанат. За сметка на това Местан обяви, че вотът в Турция се е диференцирал, защото ДОСТ била ярка дясноцентристка партия, защитаваща евроатлантически ценности. Той определи за нелепост информацията, че един от синовете на Ердоган е подпомагал финансово ДОСТ. Да сте видели да се прегърщам с избирател, загърнат с турското знаме, след като Корнелия Нинова се прегръщаше с такъв, загърнат с руското знаме, попита риторично Местан.

За финал Лютви Местан обяви, че се готви управление, което да ни изкара от НАТО.

ДОСТ – д-р Джекил и мистър Хайд

България победи, понеже ДОСТ не съумя да постигне резултат и да бъде изразител на идеите на Ердоган. Той държи едно трасе от Истанбул до Норвегия, което обаче не минава през България. Това заяви Илхан Андай, главен редактор на „Родопи 24“ в студиото на bTV. По думите му във вота за ДОСТ е имало и протестен вот от страна на бивши поддръжници на ДПС.

ДОСТ ще иска касиране на изборите

ДОСТ ще иска касиране на изборите, заяви лидерът на партията Лютви Местан. Той определи резултата на формацията си като добър. "Катего...

На въпрос ще набере ли скорост ДОСТ Айдан смята, че ДОСТ ще получи ново ръководство от Анкара. Журналистът предвижда, че Орхан Исмаилов ще оглави партията, както и че ще има много качествени хора: „Местан става за говорител, но не и за лидер, той носи всички порочни практики, за които говори. Той иска да излезе от чуждия живот, в който го вкараха през 2015 г., да живее нормално и да си харчи парите.“

Андай прогнозира, че референдума в Турция „ще бъде нагласен на „Да“ и едноличен режим на Ердоган.

Получих достатъчно подкрепа от цялата страна. От самото начало казах, че целта ми не е да влизам като народен представител от София , да дадем кураж на хората от страна и да разбием мита, че мюсюлманите трябва да бъдат сепарирани, така както Ахмед Доган ги сепарира преди 27 години, заяви кандидат-депутатът от ДОСТ Евгений Михайлов. Натискът го видяхте по границата, когато нашите патриоти-фашисти попречиха на хората да гласуват, допълни Михайлов.

Това което се случи в България, е огромен пробив, аз изключително много се гордея с това, допълни Михайлов. Централата на БСП е в Москва, отговори Михайлов на въпрос дали централа на ДОСТ е в Анкара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика