Манолова: Как ГЕРБ гледат хората в очите след кодекса „Фидосова"?

21669
Манолова: Как ГЕРБ гледат хората в очите след кодекса „Фидосова"?
Снимка: БГНЕС

Аз се чудя как ГЕРБ гледат хората в очите, след като видяхме как действа кодексът „Фидосова".

Хората помнят хаоса, който те предизвикаха на миналата избори, депутати, които разнасят чували с бюлетини, хората бяха спрени да гласуват, защото бяха сложени в забранителните списъци, случаят „Костинброд" и т.н. Не мога да разбера какво самочувствие имат, за да дебатират тези теми след провала, през който преминаха", заяви Мая Манолова пред bTV.

Цачева: Няма нужда да се месим, БСП сами ще се разцепят

Ние не се месим в процесите в БСП. Те сами ще се разцепят. Това заяви депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева пред bTV. Тя разкритикува остро но...

„Не искам да слизам на нивото на Цачева. Тя е пример за това как се държи ГЕРБ в парламента - хули, лични нападки, откровени лъжи и обиди - това е ГЕРБ в парламента и пред медиите", коментира Манолова поведението на Цецка Цачева, която също бе гост в студиото на предаването.

„ГЕРБ негодуват, че се променят изборните правила, но после говорят, че в новия Избирателния кодекс има само козметични промени, защо тогава изпадат в такава истерия? Проектът ще бъде изцяло прекроен и ще има много нови въведения - няма да има изборни фалшификации, по начина, по който ги правеше ГЕРБ", каза още тя.

„Важно е да се знае, че благодарение на прокуратурата бяха арестувани 480 000 бюлетини, които можеха да бъдат пуснат в употреба, затова ГЕРБ сега са толкова агресивни срещу мен, защото тяхната най-голяма изборна машинация, през май месец, не можа да се случи", добави Манолова.

„Изборният кодекс се разработва от първия месец на този парламент, а в дебатите по него участваха много организации, които иначе бойкотираха парламента. Тяхната оценка е положителна, дори на онези, които имат много критично мнение по отношение на правителството. В този кодекс са всички предложения и препоръки на хората, които искат честни избори. С него ще се сложи точка на фалшификациите по време на избори", заяви заместник-председателят в 42-то Народно събрание.

С новия Изборен кодекс няма нужда от избори, защото Манолова предварително ще знае резултатите

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след приемането на новия Изборен кодекс, предложението за който бе на заместник-председателят ...

„Новият закон ще влезе в действие за предстоящите евроизбори, ако всичко мине, както трябва, тъй като ГЕРБ упорито се опитват да бойкотират влизането му в сила", допълни тя.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика