Марешки призна за концесия на плаж "Кабакум"

19723
Марешки призна за концесия на плаж "Кабакум"
Снимка: БГНЕС

Когато преди 10 години отидох на този плаж – всъщност бях на съседния плаж, плащах 27 лв. за комплект с 2 шезлонга и чадър. Този плаж беше безлюден – взех го и го облагородих, загубата ми е горе-долу 400 000 лв. годишно. Това обясни лидерът на "Воля" Веселин Марешки относно концесията на плажа Кабакум. И категорично отрече, че това е цената, за да подкрепи конституцията на ГЕРБ с думите, че го обвиняват хора, които всъщност правят така, визирайки президента Румен Радев. Всъщност пред камери твърдението направи депутатът от БСП Таско Ерменков.

Подписахме се, за да дадем шанс на президента да покаже неговия проект за конституция, коментира Марешки. А на въпрос дали "Воля" е извивала ръцете на ГЕРБ за подписите, лидерът на "Воля" отвърна, че 120-те подписа не променят нищо. Той не се съгласи, че така официално се открива 2 месеца процедура на официално обсъждане в парламента за свикване на Велико народно събрание (ВНС). И добави, че "Воля" се е присъединила към ГЕРБ за Конституцията, защото негови колеги получавали много телефонни обаждания от симпатизанти, които заплашвали да оттеглят подкрепата си, ако "Воля" отиде при БСП.

Марешки предложи с мандата на ПП "Воля" да се създаде експертен кабинет

ПП Воля няма да подкрепят проекта за нова Конституция, каза Веселин Марешки пред BTV след края на консултациите с ГЕРБ за събиране на 1...

Веселин Марешки каза и, че не е чел проекта за Конституцията, защото е проект и "той нищо не означава".

На въпрос на bTV на коя част от плажа "Кабакум" е концесионер, отговорът беше, че "те им сменят имената и аз вече не знам". Не знам коя е фирмата, спечелила концесията – вие наистина ли си мислите, че се занимавам с концесия за 100 000 лв. годишно при оборот от 1,5 млрд. лева, попита лидерът на „Воля”, който уточни, че го интересуват лекарствата и горивата. По думите му, "никой не го искаше този плаж – правя нещо за хората, за да са доволни" от ниски цени на чадъри и шезлонги.

Оказа се, че управител на фирма, занимаваща се с концесията на плажа, която е на Марешки, е майка му Веска. Тя е на 77 години, уточни политикът. И обеща да отиде да връчи концесията на президента.

Попитан дали фирма "Булвекс", където майка му Веска е управител, се е състезавала с фирма на негов бивш депутат, отговорът беше: "Откъде да знам". И отрече майка му да му е подставено лице в бизнеса: "Няма да стане инсценировката". Той отрече да има схема с две фирми, от която едната дава по-висока цена и после се оттегля, за да спечели другата на по-ниска цена, а двете са свързани.

"Марешки незаконно неща не прави", категоричен беше лидерът на "Воля", според който сега се правят нови внушения. И добави, че от "Воля" не искат да са депутати. А на въпрос защо тогава не напусне парламента, отговорът беше, че бил напускан, визирайки Общинския съвет на Варна: "Готов съм да напусна, ако другите напуснат".

Веселин Марешки: Отдавна призовавах Радев да говори в парламента, а не по улиците

„Още на 14 юли призовах президента Радев да не говори по улиците, а да покаже уважение към парламентарната република и да дойде д...

Концесията на "Кабакум-север 2"

Концесията е за 20 години. За първата година, държавата получава малко над 22 000 от концесионера Андон Дончев чрез фирмата му "Булмедикс 2012". Допреди по-малко от 2 месеца той беше депутат от "Воля", но напусна парламента, изтъквайки лични причини.

Решението за концесията от Министерския съвет беше взето на 2 септември, каза столичният общински съветник (Демократична България) Тома Белев, който дълги години се занимава с ековъпроси и отдавна има спорове защо още е ръководител на Асоциацията на парковете в България.

"Булмедикс 2012" държи концесията и на плаж "Кабакум-север 1". Основната дейност на фирмата според Търговския регистър е търговия с лекарства.

Марешки отрече, че Андон Дончев е някаква част от неговия бизнес. "То много хора имат аптеки", коментира лидерът на "Воля" за Дончев.

Общински съветник с версия на каква цена от НФСБ са се съгласили да подкрепят ГЕРБ за нова конституция

Столичният общински съветник Тома Белев (Демократична България) публикува в личния си профил във Facebook своята версия защо НФСБ толко...

Въпроси преди телевизионно участие

Марешки имаше паметно включване по Нова телевизия. Около него имаше хора с плакати в негова подкрепа, но се появиха и хора, активисти на "Да, България", които го засипаха с въпроси защо 5 пъти за нула време си е променил мнението за Конституцията и в крайна сметка така и не стана ясно каква е позицията му, че заради облаги с концесия на плаж Кабакум-север 2, той в крайна сметка подкрепи предложението на ГЕРБ за нов основен закон. "Радвам се, че българският народ се освободи от блокадите", беше една от малкото реплики, които той успя да каже, както и че има хора, които искат да захапят кокала.

Последва моментално включване на bTV, като Марешки обеща, че няма да закъснее за уговорено гостуване в ефира и на тази телевизия.

Още: "Публикуваха проекта за нова Конституция (ДОКУМЕНТ)"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика