Марешки се оплака от натиск от властта, заговори за предсрочни избори

7979
Марешки се оплака от натиск от властта, заговори за предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

Пет години са ме разследвали, преди прокуратурата да прекрати производството срещу мен заради аптечния бизнес. Сега, след като няма ново разследване, от март месец насам производството се вдига на трупчета. Представете си да намерят някой конкурент и да му кажат, че ще лежи в затвора, но може да се спаси, ако свидетелства срещу мен. Така лидерът на "Воля" Веселин Марешки разказа какво се случва срещу него, като за пореден път повтори тезата си, че ако си "послушно пуделче", няма да те натискат, а ще можеш да въртиш картел при горивата и да крадеш от НДК.

Пред БНТ Марешки прочете няколко изречения от прекратено наказателно производство, в края на 2016 година. Става въпрос за случая с аптеките, заради който си даде имунитета, като там са използвани СРС. В протокола пишело, че в разговорите със свои служители лидерът на "Воля" не ги подтиквал към противозаконни действия спрямо конкуренти. Той призна, че е познавал с директора на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) доц. Асена Стоименова, но това нищо не значело, защото се познавал с много такива директори.

Марешки предлага депутатите да нямат имунитет

Депутатите да нямат имунитет. Това предложи лидерът на Воля Веселин Марешки в декларация от името на партията. Марешки обясни, че са н...

Лидерът на "Воля" попита кой държи 900-те бензиностанции с манипулирани системи и колко от тях зареждат от "Лукойл Нефтохим". Ощетяват държавата, с тези пари се купуват прокурори, хвърли ново обвинение Марешки.

Ако правителството не започне да се бори с нелегалната търговия, ще падне без власт. Да не мислите, че тези 900 бензиностанции са работили без подкрепа от властимащите, попита Марешки. Аз съм може би единственият бизнесмен, срещу когото са направени толкова много закони и наредби – срещу дейността ми, обясни политикът. И посочи, че ако беше поискал да строи оградата по границата или да ремонтира НДК, е щял "много лесно да се разбере" с тези, които сега го натискали. Елена Йончева и Бойко Борисов се бяха сериозно захапали за оградата преди изборите, мина вота и всичко утихна, посочи политикът. Казах на Борисов да даде шанс на нова кръв в държавата, толкова ли е страшно, попита Марешки.

Относно 44-тия парламент, Веселин Марешки беше категоричен – само лобизъм. Няма внесени законопроекти от правителството. Борисов е опитен премиер, трябваше с летящ старт да действа по нещата, които не е свършил при предния си мандат, беше тезата на лидера на "Воля". И видя възможност за предсрочни избори - ако правителството не заработи в полза на бизнеса и хората.

Марешки призна и, че партията му би желала да вземе офиса на СДС на "Раковска" 134. Той се оплака, че няма държава и затова СДС още не е напуснала сградата.

Марешки поиска по-решителни действия срещу битовата престъпност

Държавата да се справи с битовата престъпност, а не да защитава картела, заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки в декларация, изпратен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com