Марио Давид: ЕНП следи със загриженост проявите на насилие

13903
Марио Давид: ЕНП следи със загриженост проявите на насилие

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в ЕП Марио Давид изрази загриженост от дестабилизирането на институциите в България, съобщават от ГЕРБ.

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов запозна с подробности около политическите събития в България след ескалирането на гражданските протести в страната и студентската окупация в българските университети заместник-председателя на Групата на ЕНП в ЕП и бивш външен министър на Португалия Марио Давид. Двамата разговаряха късно снощи след приключването на заседанията на парламентарната асамблея на Европейската народна партия в Брюксел. На срещата Марио Давид заяви, че наблюдава много внимателно процесите в България и поиска да бъде информиран за реалната ситуация в последните няколко дни. Той изрази своята сериозна загриженост от дестабилизирането на институциите в България като следствие от загубата на обществено доверие към правителството на БСП, ДПС и Атака. По думите му ЕНП следи със загриженост проявите на насилие срещу мирно протестиращи студенти.

Марио Давид и Цветан Цветанов обсъдиха и съвместните действия между ЕНП и ПП ГЕРБ при подготовката за изборите за Европейски парламент през следващата година. Двамата подчертаха нуждата от управление на десни и дясно-центристки правителства в Европа, за да бъде преодоляна икономическата и социална криза на континента. "Управленията на всички социалистически правителства се характеризират единствено с популизъм, липса на реформи и увеличаване на дълговете. Това е особено опасно в период, когато икономиките са в криза", обединиха се Цветанов и Давид.

Заместник-председателят на ЕНП изпрати специални поздрави на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов като подчерта, че по време на срещите на върха на ЕНП той е доказал, че е силен и изявен лидер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика