Мартин Димитров: Проблемите остават

10462
Мартин Димитров: Проблемите остават
Снимка: БГНЕС

В антимонополното законодателство не беше направено нищо съществено. Имаше много популистки и показни акции, но основните проблеми са същите и от Реформаторския блок очакваме подобни проблеми да се случат и тази зима, защото има същите контролни органи. Това каза бившият депутат от Синята коалиция и член на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок Мартин Димитров в интервю за БНР. 

Десетки пъти поставяме въпроса за промени в КЗК, които да бъдат направени по открит начин, така че тази институция да започне да защитава конкуренцията срещу монополите. Подобни въпроси поставяме и към Комисията за защита на потребителите, но и там виждам единствено партиен подход в нейната работа. Ако тези органи не бъдат избрани по друг начин, по един състезателен принцип, те няма да работят. Внесли сме законопроект още миналия мандат, който дефинира какво в България е господстващо положение.

Много малко хора в България си дават сметка, че такава дефиниция в България няма и монопол е това, което прецени Комисията за защита на конкуренцията. Така че докато нещата седят по този начин, проблемите ще бъдат същите, сметките ще бъдат високи. Нищо съществено не се променило и вместо да се насочат усилията в тази посока, правителството се опитва да овладее контролните органи в държавата. Следващият голям скандал, който се очертава, е опитът на правителството да овладее Сметната палата. Правителството ще се опита да смени състава на Сметната палата и начина на работа, коментира Мартин Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика