X
 
 

Медиен балон ли е атаката на Гешев срещу президента?

3647 12
Медиен балон ли е атаката на Гешев срещу президента?
Снимка: БГНЕС
"Това не е война, това е надуване на медиен балон. Лично аз много се учудих, че г-н Гешев си позволява това нещо." Така социологът Кольо Колев коментира скандала с пуснатите от прокуратурата СРС срещу президентът. Колев каза пред Нова телевизия, че според него пускането е направено заради кризите в държавата, които „се трупат като лавина”.

Създателят на сайта „Епицентър” Валерия Велева попита защо Спецпрокуратурата, която е цивилна, разследва Румен Радев в качеството му на военен. Тя добави, че когато някой заеме висш държавен пост както Радев, действието на всички СРС се спира. И е убедена, че има нарушение на чл. 103 на Конституцията, който описва де факто имунитета на президента.

Председателят на Съвета на президента вижда "разграждане на държавността"

Записите, пуснати от прокуратурата, не са минали през юридическо обсъждане, за да видим какво е положението. Предполагам, че президентъ...

Велева, обаче, смята, че ръководителят на ВВС генерал-майор Цанко Стойков всъщност нарушава закона, като осуетява работата на КПКОНПИ и трябва да си подаде оставката. Тя е убедена и, че с този ход на прокуратурата почва предизборната кампания за президент – изборите трябва да са догодина. Велева очаква и главният прокурор да излезе с други неща, за да защити професионализма си.

Коментар направи и друго известно лице, считано за част от медийния кръг на Делян Пеевски – главният редактор на „Труд” Петьо Блъсков счита, че „не бива да се правим на следователи” и че президентът трябва да си вземе бележка от своите думи.

Никой от коментиращите не се сети да спомене или коментира следният текст от Наказателния кодекс: Чл. 145а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) (1) Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева.

(2) Когато деянието е извършено от длъжностно лице, което е придобило информацията или тя му е станала известна в кръга на неговата служба, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба до пет хиляди лева.

Радев: Не съм търсил контакт с Гешев, не съм вършил нищо нередно (ВИДЕО)

Не съм търсил контакт с главния прокурор Иван Гешев, Конституционният съд е на ход. "Главният прокурор трябва сам да обяви мотивите. Ня...

(3) В случаите по предходната алинея съдът може да постанови лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7.

Actualno.com

Етикети:

 • Мими Радева 10 Мими Радева преди 4 седмици Профил на трол?
  Какъв жалък президент ни натресе Русия чрез генерала от КГБ Решетнииков!!!Радев е плазмодий с комична жена. Ниновица го крепи с ръчичкии от двете му страни. Дано махнат такава долна твар льотчкова от президентството!
 • Т. Гурбалова 10.1 Т. Гурбалова преди 4 седмици Профил на трол?
  Дори червеният Ламбо навремето предупреди крушовичанската крава от Позитано 20, че избранникът й льотчик Румен Радев е катил! Катил на катилите! Катил- превод от турски "убиец".
  : 3 !
 • ДС-Ванче караПраси с тераси 9 ДС-Ванче караПраси с тераси преди 4 седмици Профил на трол?
  БКП-фатмето каруцар на самальот с лампаз, залепен му от БКП, позволи, зарязвайки майката на децата му, да му вкарат в гащите селската курвенска пича въшка Деса! Така стана зависим от БКП-ШАЙКАТА и бе натъкмен за "президент"! Сега да не ми плаче, че пичата въшка му е раздразнила до кръв слабините и мутро-милиционерската част от БКП-ШАЙКАТА му го набива без вазелин!
 • При дИмокрацията 8 При дИмокрацията преди 4 седмици Профил на трол?
  И аз имам питане към Конституционния Съд . Ако главният прокурор е ненормален, има ли правен механизъм да бъде пратен на Майка си в Пу... ? Питането ми е свързано с конкретен казус . Пламен Дарак
 • Хунтата на СИК Мафиота 7 Хунтата на СИК Мафиота преди 4 седмици Профил на трол?
  Илиян Василев: Искат да ви управляват хора като Гешев, които не са избирани от вас и от мен . Гешев пита дали може да повдигне обвинение за да дисциплинира президента . Не може . Още веднъж, да бъде ясно, подобни груби атаки срещу президента Радев само ще го позиционират като антитеза на властта, т.е. ще му изпишат вежди .
 • Фатмаците от службите 6 Фатмаците от службите преди 4 седмици Профил на трол?
  Всички под ножа, докато Боко стане президент ! Мутрите § Боко няма да се спрат докато не ощавят всичко и сринат държавата ! Мафията в България коли и беси !
 • Помиярите прокурори 5 Помиярите прокурори преди 4 седмици Профил на трол?
  Записите с Радев и началника на Военновъздушните сили са провокация. Това заяви пред bTV бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Гешефтурата лъсна! Бате ви Бойко също!!! Нищо, че се е покрил в момента. Истината е в изборите. Въпреки, че пак ще се опитат да ги изманипулират. Пожарникаря е вреден за България!!!
 • Мафията ГЕРБ 3 Мафията ГЕРБ преди 4 седмици Профил на трол?
  Целта на мръсотиите ? Трябва да бъде отстранен на всяка цена ген. Радев от втори президентски мандат и да бъде настанен националният предател СИК Мафиота, който като американски лакей, няма чест и достоинство а България му е последна грижа .
 • Лакеят на Мафията 2 Лакеят на Мафията преди 4 седмици Профил на трол?
  Гешев служи на Хунтата и ВСЯКО ПРЕПЯТСТВИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОМЕТЕНО, ВСЯКО ПРЕПЯТСТВИЕ ПРЕД ХУНТАТА НА БОКО . Гешев е слугинската поръчкова Бухалка, която Мутрите на Боко си избраха . И го държат за топките . Янките вилнеят !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Червен кольо, боклук на боклуците, един от най-досадните платени поръчкови лаладжии на червения "елит", време е за посещение и в неговите офиси.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  1. Това е Циклоп ДРИСНЯТА !
  : 1 !
Нагоре
Последно в Актуално