Меглена Кунева: Оставките в сектор "Сигурност" не изтриват с гъба отговорността

14084
Меглена Кунева: Оставките в сектор "Сигурност" не изтриват с гъба отговорността
Снимка: БГНЕС

Оставките в сектор "Сигурност" не трябва да се превръщат в замитане на отговорност под килима. Напускането на даден пост не изтрива като с гъба отговорността за това, което се е случвало по време на управлението на съответния ръководител. Това коментира днес за БНР вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева. 

Тя посочи, че с жеста на оттеглянето си досегашният вътрешен министър Веселин Вучков е предизвикал серията от оставки - на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на председателя на ДАНС Владимир Писанчев. Единственото ми притеснение е да не останем само на ниво оставка. Трябва да е много ясно защо им е поискана оставката, защо са я дали, за какво са отговорни и за какво, ако има техни грешки, ще продължат да отговарят, посочи още Кунева. 

Кунева: Динамиката на вътрешната политика изтласка европейските теми в периферията

Напоследък динамиката на вътрешно-политическите събития остави европейските политики в периферията на публичното внимание и с „Ев...

Тя определи поведението на Вучков като последователно. Това, което той демонстрира, е твърдост, последователност и неотстъпчивост по въпроси, по които има принципна позиция. Кунева добави, че постъпката му е професионална - когато не си съгласен и не можеш да продължиш, трябва да постъпиш според своята мярка и той го направи. Това е много рядко срещано в България, категорична бе Кунева. 

Тя посочи още, че с избирането на вицепремиера Румяна Бъчварова за нов министър на вътрешните работи ще се избегнат сътресения в системата. По думите й номинирането на Бъчварова, която е в ръководството на ГЕРБ, е знак за извеждането на политическият приоритет за вътрешните работи на по-високо ниво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика