Местан: ДОСТ е патриотична партия, вярвам, че ще получим регистрация

587
Местан: ДОСТ е патриотична партия, вярвам, че ще получим регистрация
Снимка: БГНЕС

Преди своята формална регистрация партия ДОСТ е факт в сърцата на много избиратели, случи се като силно очакване от огромна част български граждани- ДОСТ е национална, либерална, дори патриотична партия в българската политика, вярвам, че ще получим регистрация. Това заяви лидерът на нерегистрираната още партия ДОСТ Лютви Местан на брифинг в НС, заобиколен от депутати, които го поддържат в новия политически проект.

Идвам от офиса на партията, в момента текат последните приготовления за подаване на документи в СГС за регистрация на партията, продължи политикът. Това е предпоследната стъпка преди регистрацията- каквото зависи от нас ние го направихме, отчете той. Ще представя това, което направихме досега, заяви Местан. Ще следвам изискванията на закона за политическите партии. Изпълнени са неговите предписания, посочи Местан и изброи формалните стъпки на новата структура. Организацията има 1116 учредители, но са вписани 1083 заради сгрешени декларации. Третата стъпка бе набирането на нови 2500 нови членове на партията, като в тази бройка не влизат учредителите. Тази кампания за набиране на нови членове, която е започнала в края на миналата седмица, само за 4-5 дни е събрала над 12 000 души членове на новата структура. Към този час са обработени документите на 9180 души, защото останалите заявления предстои да бъдат обработени, посочи Местан. Ще бъдем пределно прецизни, обеща той.

Местан: Мястото на този Изборен кодекс е на бунището

Измененията в Изборния кодекс не просто нарушават конституционните права на българските граждани, но на практика представляват акт на п...

Продължавам да гледам с вътрешно задоволство на анализи, които издават преднамерено подценяване на партия ДОСТ, каза политикът. Но, ако трябва да бъдем съвсем искрено, видно от поведението на нашите опоненти, опитът за подценяване е един зле прикрит чисто тактически ход, коментира той. Усеща се силен респект. Ако бяхме без потенциал никой не би се занимавал с партия ДОСТ, подчерта Местан. Вече 4-ти месец имало атака към новата структура, в което се смесвали респект и страх, смята той.

Преди своята формална регистрация партия ДОСТ е факт в сърцата на много избиратели, случи се като силно очакване от огромна част български граждани. Според него ДОСТ е национална, либерална, дори патриотична партия в българската политика. Набирането на членове продължава и този процес няма да спре. Преди да сме чули решението на съда ще започнем изграждането на областни и общински структури. Мисля, че това е добра новина за българската демокрация.

Имам една молба, обърна се Местан към медиите- когато подлагаме на анализ новата партия, да се опитаме, дори волево, да излезем от определени клишета, които се появиха преди да учредим новата партия.

Много наши стъпки не ни правят турска партия, а реална центристка алтернатива, вярвам, че българският съд ще погледне дали сме спазили всички изисквания на закона и ще отсъди единствено по съвест, т.е. по закон. Вярвам, че ще получим регистрация, категоричен бе той.

Местан: Сигурно е, че ДОСТ ще влезе в парламента

Партия ДОСТ за кратък период от време ще събере най-малко 10 000 членове, една трета от избирателите на ДПС заявяват подкрепа за нова...

Въпросът с бурките не е политически въпрос, и по една тема, която не е политическа, трудно може да се очакват партийни позиции. Би било грешно очакването ДОСТ да има специално отношение към подобни деликатни теми. Така отговори Местан на въпрос на медия.

Как ще спечели гласовете на ДПС, бе друг въпрос към него. Бях подложен на най-гнусната атака на огромна мрежа от медии, но 4 месеца да сте ме чули да произнасям каквато и да е дума, която да засегне колега от ДПС в личен план, запита на свой ред той. Ще имате проблем с въпросите, които се отнасят до тази партия- аз и моите колеги не гледаме нито назад, нито надолу- имаме свой политически проект, с който ще се борим за доверието на всички български граждани, декларира Местан. И повтори за заявката да бъдат пронатовска, проевропейска, антиолигархична партия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика