Местан: Орешарски предложи Пеевски

32957
Местан: Орешарски предложи Пеевски

"Кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС е на премиера Пламен Орешарски. Тя бе съгласувана, разбира се, с ръководствата на БСП и ДПС", заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.

Местан призова всички, които говорят, че Пеевски е олигарх, да дадат доказателства за това. "Аз съм последният човек, който ще коментира този въпрос. Решението на Конституционния съд, че Пеевски е депутат, е безспорно", каза лидерът на ДПС.

„Г-н Делян Пеевски е народен представител по волята на избирателите. Това е най-важното, което трябва да се каже по този казус. Искането на 96 народни представители от ГЕРБ за това Конституционният съд да обяви, че г-н Делян Пеевски е в режим на несъвместимост, ерго не е народен представител, е отхвърлено. Това решение, независимо в какво съотношение е взето, е безспорно”, посочи Местан.

Окончателно: Глобиха Местан за агитация на турски

Районен съд Котел обяви за решаване делото от административен характер за глобата от 2000 лева, наложена на председателя на ДПС Лютви ...

На въпрос дали Делян Пеевски ще продължава да не идва в парламента, Местан каза: „Ще го попитам, но като ме гледате, не ви приличам на фелдфебел”.

„Въпросът с избор на председател на ДАНС е приключен. Председателят на ДАНС се казва Писанчев”, каза още той, попитан дали отново Делян Пеевски ще бъде предложен за председател на ДАНС.

Един от проблемите на 42-ото НС е, че няма дясна партия. ГЕРБ е квази дясна политическа сила, заяви по-рано Местан при дебатите по проекторешение за недопускане на имигранти от Близкия изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирийска арабска република на територията на Република България, предаде „Фокус”.

Местан се обърна към депутатите от ГЕРБ, които подкрепиха влизането в дневния ред на обсъждането на проекторешението на „Атака”, с думите: „Вие не издържахте изпита по дясна политика. Вие сте квази дясна политическа сила. Един от проблемите на 42-ото НС е, че няма дясна партия”.

Кой според вас предложи Пеевски?

В последно време се засилва обществената циркулация на въпроса "Кой предложи Пеевски". И премиерът Орешарски, и представители на БСП и...

„Колеги от ГЕРБ, недопустимо е, че поднесохте в жертва на тактическия ви интерес принципите, които би трябвало да водят една дясна партия, член на ЕНП. Въпросът за държавната политика във връзка с хуманитарната криза в Сирия може и трябва да се разисква в българския парламент, но не в контекст на решение за затваряне на границите.

Има теми, отношението към които показва кой кой е в българската политика, какво е ляво, център или дясно. Аз от тази висока трибуна ще призова лидерите на ЕНП да си отворят очите и да видят кого си имат за посестрима в 42-ото Народно събрание”, коментира Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика