Метъл фенове към Бареков: Не те харесваме, защото не сме надрусани

62919
Метъл фенове към Бареков: Не те харесваме, защото не сме надрусани
Снимка: БГНЕС

Употребените от лидера на „България без цензура” Николай Бареков обиди към група младежи, докато минаваше покрай НДК, не останаха без официален отговор.

В свое официално писмо, публикувано от webrock.bg, до определения като „потрес за обществото” от професор Георги Фотев политик, младежите, които се оказаха фенове на метъла и са били на концерт на шведската група ARCH ENEMY (групата свири в стил death metal), информират Бареков, че не го подкрепят не защото са идиоти и наркомани, а защото не са идиоти и наркомани.

Бареков: Ще подкрепим вот на недоверие към кабинета

"Ние ще подкрепим вота на недоверие към кабинета, ще гласуваме за свалянето на правителството на Пламен Орешарски. Това заяви днес...

При появата си при НДК Николай Бареков най-откровено и с нотка на любезно нахалство обясни на журналистите, че за да дойде при тях е минал през „глутница наркомани”. С това определение той нарече почитателите на метъла, дошли на концерта на ARCH ENEMY в клуб Mixtape 5, който се намира в подлеза на НДК. Появата на Бареков там е била „отпразнувана” с освирквания и обиди, но до физически сблъсък не се е стигнало. По-късно политикът посочи точно тези млади хора като пример за „лошото управление на София”.

Ето и пълното писмо на метъл феновете в отговор на „любезния” Бареков:

"Уважаеми" г-н Бареков,

Пишат Ви хората, които освиркаха Вас и Вашата свита, когато преминахте през подлеза на НДК покрай клуб Mixtape 5, където се провеждаше концерт на една от любимите ни групи.

Пишем Ви, за да Ви информираме, че причината да бъдете освиркан, не е била в това, че сме били надрусани или неадекватни. След като сте решил да ставате политик, би трябвало когато народът ясно ви каже, че не Ви харесва (в случая в очите), да потърсите проблема първо в себе си. Причината за нашата реакция не са били замъгляващи съзнанието вещества, а искреното ни отношение към Вас и Вашата дейност.

Бареков се извинил за "развилняла се пасмина и разюздани селяни" към зърнопроизводителите

Ще оглавя едно гражданско общество срещу разюзданите селяни и развилнялата се пасмина в центъра на София – можем да режем гуми, д...

Ние разбираме, че тъмните ни дрехи и дългите ни коси може да са Ви стреснали, но Вашата реакция наистина не е достойна за европейски политик. Знаем, че за Вас всичко различно от чалга може би изглежда странно и нелогично, но истината е, че ние се бяхме събрали за концерт, който за нас носи много по-дълбоко и смислено културно послание от цялата Ви популистка предизборна кампания, изпълнена с нарушения. Ако наистина бяхте достоен за европейски политик, нямаше да допуснете да си обясните случилото се с неточно стереотипизиране. Ние не Ви харесваме не защото сме идиоти, лумпени или наркомани, а точно защото не сме.

Радваме се, че поне за малко един български политик беше уплашен от това, което народът му може да му стори, когато го срещне на улицата въпреки че не подкрепяме физическата агресия. Това е усещане, което трябва да е познато на всеки български политик. Единственият начин да спреш крадеца да краде е да го накараш да се страхува от последствията.

Все пак искаме и да Ви успокоим г-н Бареков. Вие не сте виновен, че попаднахте на група от хора, които не се страхуват да Ви кажат какво мислят за Вас в очите. Най-вероятно, който и друг български политик да беше минал покрай нас, щяхме да му предложим същата народна любов. Защото за съжаление в българската политика единственото, което успява да изплува, е утайката. Драги български политици, ние се срамуваме от всички вас!

Също така, г-н Бареков, бихме желали да обърнем внимание на факта, че според нас български политик да говори за наркомани е проява на доста лош вкус, имайки предвид, че най-вероятно Вашите спонсори, които дърпат Вашите конци и плащат за жалките Ви реклами, всяка вечер унищожават сериозни количества скъп бял прах по чалготеките.

Затова, г-н Бареков, погледнете истината в очите - проблемът е във Вас, а не в нас.

Бареков и Пеевски - срамът на апатичната България

В пълен ташак (да, няма да крия думата – никой не кри имена на партии вчера) се превърнаха европейските избори, които се проведох...

Поздрави,

Пиещи бира, а невзимащи наркотици фенове на стойностна музика, които не харесват нито Вас, нито останалия ни крадлив политически "елит".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика