Младен Маринов с първи коментар след скандала между ГЕРБ и ВМРО

4955
Младен Маринов с първи коментар след скандала между ГЕРБ и ВМРО
Снимка: МС

Вътрешният министър Младен Маринов не пожела да коментира действията на патриотите, които се обидиха от отхвърленото им предложение за доброволчеството в Закона за МВР.

„Винаги съм заявявал, че доброволчеството е хубава форма за подпомагане на дейността на МВР, но винаги съм уточнявал, че приемам тя да бъде прилагана по отношение на пожарната безопасност и използване на доброволци за издирване и спасяване на бедстващи лица“, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов

ВМРО заплаши да излезе от управлението заради подкрепа на ГЕРБ към ДПС

"Има ли ГЕРБ промяна в предпочитания от тях партньор за управление? ГЕРБ занапред ще изпълняват коалиционното си споразумение с нас и щ...

Първоначално предложението на патриотите за създаване на доброволчески отряди за справяне с битовата престъпност беше одобрено от ГЕРБ по време на парламентарна комисия.

"Основната част на закона вече мина. Утре ще бъде гласувани последните параграфи от законопроекта, а спорното предложение на патриотите ги накара да напуснат зала днес и да не се върнат до края на заседанието. Те обявиха, че коалицията е разклатена, като обвиниха ГЕРБ, че се коалира с ДПС, които бяха против идеята.

„Не бих коментирал поведението на политическите сили в зала. Все пак това са народни представители. Те гласуват по вътрешно убеждение и по това, което е в защита на техните избиратели“, коментира министър Маринов пред журналистите в НС.

Според него трябва МВР да върви в друга посока, към укрепване състава състава на органите на реда и да се модернизира полицията.

Много спорове и различни мнения е имало по идеята на патриотите за доброволческите формации, каза председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев, цитиран от 24 часа. 

Няма да има доброволни отряди към МВР след скандал, ГЕРБ отстъпи пред ДПС

ГЕРБ се отказа от подкрепата си за идеята на ВМРО да се създадат доброволни формирования към МВР. Предложението беше заложено в Закона...

"За мен беше изненада, че така отклонихме темата само за доброволчеството. Този проектозакон е много важен със структурните промени, които предлага МВР", заяви депутатът Валентин Танев и добави, че идеята е добра, но идеята доброволците да могат да проверяват лични документи е "взривило залата".

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък обяви, че на този етап не може да се говори за разпадане на управляващата коалиция.

Това, което колегата Веселинов не ви информира, но може би още преди месец, месец и нещо преди епидемията с коронавируса, ние водихме разговори с представителите на управлението на ГЕРБ по отношение на неизпълнените задачи от коалиционното споразумение.

Един от ангажиментите, който беше поет от тях, беше да се ускори приемането на Закона за доброволчеството, или в случая като раздел от Закона за МВР.

Странно е поведението на нашите партньори по един важен за нас въпрос, важен за коалицоонното правителство. Той е фактически е стълб от програмата на управление", каза още Валери Симеонов.

Симеонов: Коалицията ни с ГЕРБ остава поне засега, ДПС - доволни

Ако търсите новината, че с коалицията е приключено, нямате я още. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика