Москов: БСП, АБВ и ДПС формират нов пропутинистки блок

558
Москов: БСП, АБВ и ДПС формират нов пропутинистки блок
Снимка: БГНЕС

БСП, АБВ и ДПС ясно формират нов пропутинистки блок, нова тройна коалиция. Така здравният министър Петър Москов (ДСБ) коментира пред bTV факта, че АБВ вчера оттегли подкрепата си за кабинета и Ивайло Калфин като вицепремиер и социален министър от правителството.

Той обвърза оттеглянето на АБВ и с интереси в енергетиката, с възможността България сама да добива газ и да стане енергийно независима от Русия.

По думите му в тази ситуация Реформаторският блок, ГЕРБ и Патриотичният фронт трябва да бъдат контрапункта на пропутинисткия блок и да работят за проевропейското бъдеще на България.

Москов не си призна, че той носи отговорността за парите във Фонда за лечение на деца

Спрени са плащанията на наемите на квартири в чужбина. Няма нито едно спряно плащане, нито едно дете чието лечение е да не е гарантира...

Прогнозата на Москов е, че предсрочни избори няма да има. Той се надява, че управляващото мнозинство ще стане по-стабилно. Москов уточни, че именно това е била причината да остане в правителството, след като ДСБ обяви, че излиза в опозиция. Мястото на ДСБ не може да бъде в опозиция в тази ситуация, смята министърът.

Именно заради стабилността на управляващото мнозинство Петър Москов е участвал в преговорите за текстовете в Изборния кодекс в парламента вчера. Обединихме се около това, че в Турция изборния процес не върви по правилата и това трябва да се промени. „Това е язва, която трябва да бъде лекувана. От това обаче не трябва да страдат правата на българските граждани”, коментира Москов.

По думите му гласуването по новите изборни правила ще е по-облекчено и ще бъде намерен начин българите в Европа и държавите извън Европа да упражнят правото си на глас.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика