Мустафа Карадайъ: ДПС може да първа партия, Радан Кънев е фашизоид

20392
Мустафа Карадайъ: ДПС може да първа партия, Радан Кънев е фашизоид
Снимка: БГНЕС

За съжаление не помня датата на раждане на г-н Писанчев. Казвам го, за да е по-ясно откога ДПС е моделирало г-н Писанчев за поста председател на ДАНС. Така иронично депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ коментира твърдението дали размахването на етническата карта в парламента от вчера (11 март) не е свързано с промените на ръководителите на МВР и ДАНС.

От тази гледна точка всяко едно от назначенията, които се случват и ще се случват, са дело на ГЕРБ. Ако ДПС контролираше системите за сигурност, те щяха да са в по-добро положение, сигурен е Карадайъ. И ДАНС има проблеми, и МВР има проблеми. Нека идем в едно РПУ и да видим в какви условия се работи там. Да видим и резултатите от работата им след това. Разговорът е дълъг и не е еднозначен. ДПС не е допускано в системите за сигурност. Коя да е частта на ДПС в службите за сигурност – фашизоидното поведение на Радан Кънев ли, възмути се народният представител на ДПС.

Росен Плевнелиев призова политиците да покажат възпитание

Моят апел е за толерантност, за добър пример от страна на политическите лидери. Нека политическите лидери да бъдат пример за уважение...

Карадайъ обърна внимание на тезата на Радан Кънев и Реформаторския блок, че ДПС трябва да бъде извадено от обществено-политическия живот. Не от властта, а от обществено-политическия живот. Според мои анализи Реформаторите вече се въртят около четирите процента след тези приказки, заяви народният представител. Ако Реформаторите и Кънев имат доказателства за престъпления, да ги кажат на съответните органи. Не може да ме обвиняват, че съм мафиот. Много са добри тези, които са хрисими на полето, а не като искат да са в политиката. Аз не съм мафия, разпали се Карадайъ.

Трябва да се целим за първа политическа сила, подчерта Карадайъ. Въпрос на организация и кампания е, сигурен е той. И започна да изброява, че „в ДПС са едни от най-добрите експерти”. ДПС има и визия за развитие на малките общини – там, където сега държавата не може да стигне шести ден.

На въпрос дали ДПС приобщава ромите към себе си чрез исляма, Карадайъ отговори, че партията се опитва да приобщи всички български граждани. А въпросите за исляма – към Главното мюфтийство, заяви Карадайъ. И подчерта, че дори Анна Цолова показва потенциал да е привърженик на ДПС. Ако искате държавата да е добре, ще гласувате за ДПС, сигурен е той. Приобщаваме с политика, с визия – кой днес има визия за приобщаването на ромите, попита Карадайъ.

Мустафа Карадайъ съобщи, че е имало опити да се подпали централата на ДПС с коктейл „Молотов”, както и е имало опит да се разбие колата на Лютви Местан. Органите на реда да отговорят кой го е направил. Аз ще ви кажа кой – езикът на омразата. Този език и от парламента се ръси, много безотговорно, включително „тази четворна коалиция, която е на власт”, подчерта Карадайъ. И отрече, че ДПС не критикува ГЕРБ.

Борисов иска закони със задна дата заради КТБ, предупреди за етнически конфликт

Веднага след одобрението на кандидатурата на Румяна Бъчварова за вътрешен министър, премиерът Бойко Борисов хвърли бомбата в пленарна з...

Г-н Доган е жив и здрав, Всевишния дълъг живот да му дава, коментира Карадайъ слуховете, че почетният председател на ДПС не е добре със здравето. Когато го няма в медиите – зле, като е там – пак зле. Трябва да намерим баланс, смята депутатът от ДПС. Именно той пръв обезвреди Октай Енимехмедов при нападението над Доган преди вече над две години. Може би промяната на обвинението е оценка за работата на следствието и прокуратурата, каза Карадайъ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика