МВР министърът пак блести - престъпници нарочно уязвили полицията на празника ѝ

5223
МВР министърът пак блести - престъпници нарочно уязвили полицията на празника ѝ
Снимка: БГНЕС

"Сякаш стана традиция на връх празника (бел. ред. - днес МВР празнува 139-тия си рожден ден) да се взривяват банкомати. Имам чувството, че е знак – но забележете, дори парите не са взели. Или са некомпетентни и по-добре да си останат такива". Така коментира вътрешният министър Валентин Радев случаят от рано тази сутрин, когато беше подаден сигнал за взривен банкомат в "Люлин", предаде БГНЕС.

При огледа разследващите са видели, че касетките са на място, само има щети. Банкоматът се е намирал в един от големите хипермаркети в квартала. Полицията издирва извършителите, съобщи още вътрешният министър.

Вътрешният министър: Преди десетина години имаше повече бягства

Стремим се, всеки ден ставаме по-добри. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев, според когото "правим по-добри неща". Вътрешния...

Валентин Радев коментира и акцията относно убийството на висш данъчен служител на НАП, станало факт преди няколко месеца, в която се спряга за участие и името на брата на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов - Борислав, заедно с още няколко души.

"Фокусът не е дали е брат на депутат. Аз се притеснявам, че не може служители на МВР или отбрана да са цел на престъпниците. Това ще го преследваме с всички сили и средства", категоричен е министърът, който отказа да назове имена и изпрати журналистите да търсят подробности в прокуратурата. "Най-трудно се търсят убийците, които са в основата на престъплението и на взривяването на банкоматите. Много често хващаме машите, но не успяваме да стигнем до тези, които са поръчали престъплението. Така правим и с мигрантите, затова ги пускаме, за да хванем каналджиите", обясни министърът. Според него в момента у нас има едва 700 мигранти, което било добър атестат за работата по охраняване на границите.

МВР министърът обяви и, че България е най-сигурното място на Балканите и че "понякога" полицаите са несправедливо обвинявани, че не си вършат работата. В подкрепа на думите си колко е сигурно на българска територия, Радев посочи, че не е имало нито един инцидент, свързан с европредседателствоото.

Валентин Радев припомни, че началото на годината е започнала трудно около споровете със синдикатите за заплатите и условията на труд. В момента обаче обстановката е спокойна и нямало социално напрежение. Той обърна внимание и за проведен протест на граждани заедно с вечния протестиращ Николай Колев – Босия, който се провеждаше паралелно с празничната церемония за празника на МВР. „Хората нека си останат така чувствителни и да ни показват недостатъците. Нека да е ясно – ние не се обиждаме на никого, който ни критикува, не обичам личните нападки. Но ако имат нещо против това, което правим, идеите, които имаме за министерството, не се крием, отворени сме. Лично аз и професионалното ръководство ще изслушаме всеки внимателни”, заяви Радев.

Много смело, жив и здрав да е. Здраво момче, щом е скочил и нищо му няма

"Бягството на арестанта от Пловдив е грешка на нашите полицейски органи". Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев по в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика